Selahattin Demirtaş'tan Cizre çağrısı!

Cizre'ye gitmek isteyen HDP'lilerin yolu Midyat'ta kesildi. Valilik ile yapılan görüşmelerden izin çıkmayınca heyet yürüyüşe geçti.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve yaşanan gelişmelere dikkat çekmek için ilçeye bugün gitmek isteyen HDP'lilerin yolu, Mardin'in Midyat ilçesininde kesildi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da yer aldığı ve Diyarbakır'dan Cizre'ye gitmek için yola çıkan heyet Midyat-İdil yolunda durduruldu. Heyette AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile çok sayıda milletvekili de yer alıyor.

Midyat-İdil yolunu kapatan polis ekipleri içinde Selahattin Demirtaş'ın da bulunduğu HDP heyetinin Cizre'ye girişine izin verilmeyeceğini bildirdi. Bir TOMA, altı zırhlı araç ve çok sayıda asker ve polis tarafından Midyat-İdil arasında durdurulan HDP konvoyunun bekleyişi sürerken Şırnak Valisi ile görüşmeler yapıldı. 

GÖRÜŞMELER SONUÇSUZ KALINCA HDP HEYETİ YÜRÜYÜŞE GEÇTİ

Görüşmelerin sonunda araçlarla geçişe izin verilmeyince yürüyerek yola devam etme kararı alındı. Bu yürüyüş de önce engellenmeye çalışıldı ve askerler heyetin önüne geçti. Ancak Demirtaş ve beraberindekiler araziden yürüyemeye devam etti. Askerler de bir yerden sonra takibi bıraktı. Demirtaş bu sırada, "Cizre halkını ölüme terk edemeyiz" dedi.

Midyat-Cizre karayolu 130 kilometre sürüyor. Yürüyüşçülerin sayısı 250-300'e yaklaşıyor. Yürüyüşçüler arasında AB Bakanı Ali Haydar Konca, Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Osman Baydemir, Altan Tan, Kadri Yıldırım, Garo Paylan, Erol Dora ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Hatip Dicle bulunuyor. Yürüyüşçüler halen marşlar söyleyerek ilerliyor.

DEMİRTAŞ, HERKESİ CİZRE'YE ÇAĞIRDI

Midyat'tan yaklaşık 10 kilometre yürüyen HDP heyeti, daha sonra izin verilmesi üzerine, araçlarıyla Cizre'ye doğru yola çıktı.

Yaklaşık 10 kilometre araçlarla giden HDP'lilerin önü Midyat'ın Yayvantepe Köyü Mevkisi'nde zırhlı araçlarla önlem alan askerler tarafından kesildi.

Askerler araçların geçişine izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine HDP'liler yeniden Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti.

Bu sırada kısa bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,"Herkesi kendi imkanları ölçüsünde Cizre'ye gitmeye çağırıyorum. Bakalım düşük Başbakan o zaman ne yapacak. Bu sokağa çıkma yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Durumun normalleşmesi için Cizre'ye gidiyoruz. Onlar ise durumu bozmak için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi.

Kaynak: DHA
 


    :

    :

    :

    :

    "Selahattin Demirtaş'tan Cizre çağrısı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete