Gazete basan AKP'li vekilden ilginç açıklama

Hürriyet gazetesini basarak, Erdoğan'ı başkan yaptıracaklarını söyleyen AKP Milletvekili Boynukalın, gazetenin cam kapısının kırılmasını, "16 şehidin olduğu bir yerde bir cam kapıyı bütün mevzunun gündemine yerleştirdiler" diye yorumladı.
AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın, yandaş bir gazeteye verdiği demeçte, Hürriyet gazetesinin cam kapısının tekbir sesleri eşliğinde kırılmasını, "16 şehidin olduğu bir yerde, bir cam kapıyı bütün mevzunun gündemine yerleştirdiler" diye yorumladı. 

Boynukalın'ın dikkat çeken açıkamaları şöyle:

"BİZ GİTTİĞİMİZDE KAPI HIRPALANMIŞTI"


"Biz de arkadaşımızın düğününden dönüyorduk. Bu eylemi haber aldık. Katkı sağlamak, haklı eylemlerinden dolayı destek vermek, hem de bir sıkıntı olmasın diye teskin etmek için o tarafa doğru gittik. Gittiğimizde kapının hırpalandığını gördük. Biz gittiğimizde camlar falan kırılmıştı. Onunla alakalı bir suç duyurusunda bulunulmuş. Zaten kamera kayıtları gösterecektir. Benim ve arkadaşlarımın etrafta olup da camların kırılma ihtimali yok. Bu noktada ben izahat yapmak durumunda olduğumuzu da düşünmüyorum. Onu da söylemeliyim. İzahat yapılacak yer Hürriyet falan değil. Gezi'de sabah akşam şiddeti destekleyen, İstanbul'un ortasının, Taksim'in yanıp tutuşmasına göz yuman, üstüne bunu teşvik eden, buna doğal bir protesto ve eylem gözüyle bakan adamlar, şimdi 16 şehidin olduğu bir yerde, bir cam kapıyı bütün mevzunun gündemine yerleştirdiler."

"SÖYLEMLERİMİN ARKASINDAYIM"

"Ben sonuna kadar arkasındayım söylemlerimin. Biz 2011'den beri partinin beyannamelerinde bulunan bir sistem değişikliğinden bahsediyoruz. Şu anki sistem Türkiye'ye dar geliyor. Bitmiş durumda. 3 aydan beri bunu yaşıyoruz. Ekonomide kan kaybediyoruz. Askeriyede kan kaybediyoruz. AK Parti'nin en büyük vaatlerinden bir tanesi, anayasal anlamda bir değişiklik yapmak ve sistem değişikliğine gitmekti. Bu bir seçimle bitecek mevzu değil ki. Bu seçimde olmazsa ondan sonraki seçimde, ondan sonraki seçimde olmazsa daha sonrakinde. Biz bu iddiamızı devam ettireceğiz. Bu iddiamızı devam ettirmek, seçimden sonra ne olursa olsun, biz yine aynı şekilde iddiamızı devam ettireceğiz demek niye anti demokratik bir suç oluyor? Biz bunu da izah etmek durumunda değiliz üstelik. Geçsinler Allah aşkına bunu. Biz seçimi takmasaydık koalisyon görüşmeleri mi yapılırdı?"

Kaynak: SoL

    :

    :

    :

    :

    "Gazete basan AKP'li vekilden ilginç açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete