IŞİD internetten rehine satıyor

IŞİD fidyelerini tahsil edemediği Norveçli ve Çinli iki rehineyi internetten satışa çıkardı.
IŞİD fidyelerini tahsil edemediği Norveçli ve Çinli iki rehineyi satışa çıkardı. Cihatçıların internetten yayınladığı propaganda dergisi Dabık’ın 11. sayısında, Oslolu siyaset bilimci Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48) ve Pekinli serbest danışman Fan Jinghui (50) olarak kimlikleri belirlenen rehineler için ilan verildi.

SÜRE SINIRLI

Esirlerin sarı tulumlu fotoğraflarının yanında şu mesaj yer aldı: “Haçlılar, paganlar ve insan hakları organizasyonlarının dikkatine. Bu esir, özgürlüğünü satın almayan hükümeti tarafından terk edilmiştir. Fidyesini ödemek isteyenler şu numarayla iletişime geçebilir.” Rakam belirtmeyen cihatçılar, teklifin “sınırlı süre için geçerli olduğu” vurgulayarak, fidye ödenmezse rehinelerin kafalarının kesilebileceği sinyali vermeyi ihmal etmedi.

Norveçli rehinenin ocaktan beri IŞİD’in elinde olduğunu doğrulayan Başbakan Erna Solberg, “kayda değer” bir fidye talebi aldıklarını ancak baskıya boyun eğmeyeceklerini söyledi. Rehinenin sağ salim ülkesine kurtarılması için bir kriz grubu kurduklarını belirten Soldberg, başka vatandaşlarının da kaçırılmaması için fidye ödemeyeceklerini belirtti.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD internetten rehine satıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete