Bir kindarın iktidar hırsı...

Enver Aysever: Bir kindar kimsenin iktidar hırsı hepimizin aklını, vicdanını esir aldı
Enver Aysever, ülkemizde son dönemde ardı arkası kesilmeyen şehit haberleri, akan kan ve gözyaşının ana nedenini Birgün'deki yazısında 'bir kindar kimsenin iktidar hırsı' olarak yorumladı.

İşte Aysever'in o yazısı...

Yapayalnız korkuyla beklerken vuruldu Cemile çocuk! Mermiler aynı işte. Yazgılar ortak. Ne dost eli vardı Cizre’de, ne devlet, ne Tanrı! Kıyıya vuran ölü çocuk bedenini hazmediverdik bu tiksindirici dünyada, üç günlük yaralı ömrümüzde; ‘eh bundan kötüsü olmaz’ derken, Cemile çocuk ölüverdi de, toprakla buluşamadı çelimsiz bedeni. Bir ana, kokmasın diye evladının cansız bedeni buzdolabına koydu. Eğer bundan da utanmıyorsan ey insanlık, buna ‘oh’ çekiyorsan ürkütücü mahlûk, ben ne diyeyim sana. O gece, buzdolabı mezar oldu Cemile çocuğa!

Hiçbir bayrak, kefen, şerbet avutmasın sizi, unutturmasın hakikati! Zalim zalimliğini yapmaya, kardeşi kardeşe kırdırmaya devam ediyor. Şaka değil; sahiden iki kardeş yatıyor yan yana. Namlu farklı, vurulanlar aynı. Bir kindar kimsenin iktidar hırsı hepimizin aklını, vicdanını esir aldı.

Şehit ailelerine değil sadece, tüm evlere ateş düştü! Sivas’ta yaktıkları gibi, aynı öfke, hırs ve nefretle harlıyorlar ateşi!


YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Kaynak: Enver Aysever / birgun.net

    :

    :

    :

    :

    "Bir kindarın iktidar hırsı..." hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete