Kabe'de vinç faciası: 107 ölü, 230 yaralı

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinde saat 17.00 sıralarında fırtına başladı. Kâbe’de bir inşaat alanında yüksek hızda esen rüzgârdan dolayı, bir vinç kulesi çöktü.
Kabe'de vinç kazası meydana geldi. 50-55 metre uzunluğunda vinç topluluğun üzerine düştü. Çok sayıda ölü ve yaralı var.

EN AZ 107 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suudi Arabistan resmi televizyonu ölü sayısının 107'ye yükseldiği açıkladı. 230'dan fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

AFP: EN AZ 52 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFP haber ajansı en az 62 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

REUTERS: 65 ÖLÜ, 154 YARALI

Reuters haber ajansı ise Suudi Arabistan Sivil Savunma yetklisine dayandırdığı haberinde en az 65 kişinin öldüğünü 154 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kazada Mehmet Ali Ünal adında bir Türk hacı adayının yaralandığı, durumunun iyi olduğu belirtiliyor.

Diyanet görevlisi Ahmet Turan Yıldız'ın CNN Türk canlı yayında aktardığı bilgiye göre Trabzon hacı adaylarından biri hayatını kaybettiğini söyledi.

2 TÜRK HACI ADAYI VEFAT ETTİ

Diyanet TV Haber Müdürü Osman Yılmaz'ın CNN Türk canlı yayında verdiği bilgiye göre: "Edindiğimiz bilgilere 2 Türk hacı adayı vefat etti. 20'ye yakın hacı adayımız yaralı. Ağır yaralı olan hacı adayımız yok."

11 YARALI DİYANET HASTANESİ'NDE

Diyanet Hac Dairesi Başkanı Enver Güvenç'in CNN Türk canlı yayında verdiği bilgiye göre, "11 yaralımız Diyanet Hastanesi'nde tedavi görmektedir. Ağır yaralı hacı adayımız yok. Şu anlık edindiğimiz bilgiye göre 3 yaralımız da diğer hastanelerde tedavi görmektedir" dedi.

Fırtınanın ardından doluyla karışık yağmur yağdı. Şiddetli yağmur yaklaşık 30 dakika etkisini sürdürürken, birçok yeri su bastı. Yağmur sularının yaklaşık 50 santimetreye kadar ulaştığı Mekke sokaklarında ulaşım büyük oranda durdu.
 



    :

    :

    :

    :

    "Kabe'de vinç faciası: 107 ölü, 230 yaralı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete