Macar kameramanın çelme taktığı Suriyeli sığınmacı konuştu

Macaristan’da kucağında oğluyla polisten kaçmaya çalışırken bir kameramanın çelme takmasıyla kendini yerde bulan Suriyeli sığınmacı Usame Abdal Muhsin Alhadab, o an kendi için değil oğlu için korktuğunu söyledi.
N1TV kanalı kameramanı Petra Laszlo, geçen hafta Macar sınırında polisten kaçan sığınmacıları tekmelerken ve onlara çelme takarken görüntülenmişti. Bunun üzerine kanal yönetimi Laszlo’nun işine son vermişti.

Daily Mail’den Jenny Stanton, Laszlo’nun kucağında çocuğuyla çelme takıp yere düşürdüğü 52 yaşındaki Suriyeli sığınmacı Usame Abdal Muhsin Alhadab’ı Almanya’da bulup olay anını konuştu.

Suriye’deki iç savaş ve IŞİD teröründen 2012 sonunda Türkiye’ye kaçan dört çocuk babası Alhadab, oğlu Zahid’le Yunanistan üzerinden Macaristan-Sırbistan sınırına geldiğini ancak burada polis saldırısına uğradıklarını söyledi.



Alhadab, o anları şöyle anlattı: “Binlerce insan birinin kendilerini sınırdan geçirmesi için bekliyordu ancak polis de geçişimize izin vermiyordu. İnsanların artık sabrı tükendi ve sınır boyunca yürümeye başladı. Sonra polislerin bulunduğu yere gelince arkadan ittiler. Tam bir kaos vardı. Nereden geldiğini görmediğim bir darbeyle yere düştüm. Polis mi, kameraman mı yaptı hiçbir fikrim yoktu.”

Olayın duyulmasının ardından Laszlo’nun başka bir sığınmacıyı daha tekmelediğini de izlediğini belirten Alhadab, “Onu nasıl affeddebilirim?” dedi.

Alhadab, Suriye’deki savaştan önce spor antrenörlüğü yaptığını ancak ülkeyi terk etmekten başka bir seçeneklerinin kalmadığını söyledi.

KAMEREMAN ÖZÜR DİLEDİ

Petra Laszlo ise söz konusu saldırısının ardından televizyonda kendini izlediğini ve tanıyamadığını, o an içinde ‘başka bir şey‘ çıkmış olabileceğini söyleyerek özür diledi.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "Macar kameramanın çelme taktığı Suriyeli sığınmacı konuştu" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete