Alman basını: 'Bir türlü huzura kavuşmayan Barut fıçısı Türkiye'

Handelsblatt, Ankara’daki katliamın ardından MİT’e yönelik eleştirilerin yoğunlaştığını yazdı.
Almanya Başbakanı Angela Merkel'ın Pazar günü ziyaret edececeği Türkiye’nin durumu Alman medyasının ilgi alanında olmayı sürdürüyor. Handelsblatt Gazetesi, “Barut Fıçısı Türkiye - Bir türlü huzura kavuşmayan ülke” başlıklı yorumunda Türkiye’de “toplumun derin biçimde bölündüğü”nün altını çiziyor.

Alman Gazetesi, Ankara’daki katliamın ardından MİT’e yönelik eleştirilerin yoğunlaştığı, zira teşkilatın bu saldırıdan haberi olması gerektiğini belirttiği yorumunda, “Türkiye şu sıralarda dışarıdan etki edilmesi zor bir barut fıçısı konumunda. Toplum derin biçimde bölünmüş durumda. Halkın yarısı Erdoğan’ı ülkenin en iyi, diğer yarısı ise en tehlikeli cumhurbaşkanı olarak görüyor” ifadelerini kullanıyor. DWelle’nin yansıttığı yorumda şöyle devam ediliyor:

“Muhalefet politikacıları ve gazeteciler ise devletin son saldırıdan ne ölçüde haberi olduğunu sorguluyor. HDP lideri Demirtaş hükümetin bu saldırıda sorumluluk payı olduğunu belirtiyor. Bu arada Milli İstihbarat Teşkilatı MİT’in bu saldırıdan haberdar olduğunu iddia edenler de var. MİT bütçesinin 10 yıl içinde beş kat büyüdüğü, gelecek yıl içinde de yüzde 36 oranında artırılmasının planlandığı resmi gazeteden bildiriliyor. Bu durumu gören birçokları, saldırganların kimliğinin belirlenmesinde hükümetin neden bu kadar zamana ihtiyaç duyduğuna anlam veremiyor.”

Handelsblatt yorumunda ayrıca Başbakan Davutoğlu’nun, "Elimizde zanlılara ilişkin güncelleştirilmiş listeler mevcut, ama bu zanlılara karşı ancak bir suç işledikleri takdirde girişimde bulunabiliriz" yönündeki sözlerine de vurgu yapıyor. 
 


    :

    :

    :

    :

    "Alman basını: 'Bir türlü huzura kavuşmayan Barut fıçısı Türkiye'" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete