Lavrov Esad'ı neden desteklediklerini açıkladı

Lavrov: "Rusya, Suriye'yi Esad için değil IŞİD'e karşı mücadelesinde destekliyor."
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moğolistan Dışişleri Bakanı Lundeg Purevsuren ile görüşmesinin ardından yaptıkları basın toplantısında Rusya'nın Suriye'yi IŞİD'e karşı mücadele etmesi için desteklediğini bildirdi.

Lavrov, "Şunu bir kez daha söylemek isterim ki Rus askerleri, Rus askeri tekniklerini götürmek ve Suriye Arap Cumhuriyeti ordusuna bu tekniklerin kullanımında yardım etmek amacıyla Suriye'de bulunuyorlar. Onların amacı eğitimdir. Bu teknikleri terörle mücadelede gerekli savunma gücünü oluşturması için Suriye'ye göndermeye devam edeceğiz" dedi.

Rus Bakan açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"En baştan beri terörle mücadele gibi önemli bir konu başta olmak üzere her alanda uluslararası kuralları uymayı tercih etmişizdir. Koalisyon BM Güvenlik Konseyi'ne başvurmadan ve terörle mücadele kilit ülke rolü oynayan Suriye'nin fikri alınmadan kuruldu. Biz o zaman atılan bu adımın zor olduğunu ve Suriye başta olmak üzere tüm tarafların katılımıyla bir koalisyon kurulması gerektiğini söylemiştik. Bu terörle mücadelenin verimliliği açısından çok önemli. Biz koalisyonun başında olan Amerikalı meslektaşlarımıza bunları söyledik. Şimdi de aynı şekilde koalisyon üyelerini Suriye hükümeti ve ordusuyla işbirliğine davet ediyoruz. Bazı Avrupa ülkelerinin dışişleri bakanları da bu şekilde düşünüyor. Eğer hedefimiz terörle mücadele ise Suriye'deki rejimin değiştirilmesi gibi konuları bir kenara bırakmalıyız. Aynı bölgede bulunan Irak'ta rejimin değiştirilme çabaları bilindiği üzere terör tehdidinin artmasına ve IŞİD'in kurulmasına sebep oldu. Eğer Amerika, Rusya'nın Esad rejimini desteklediğini söylüyorsa, o zaman bu açıklamanın şu şekilde değiştirilmesi gerek: 'Rusya, Suriye'yi İslam'ı temsil etmeyen ve devlet haline gelmemesi gerek IŞİD'e karşı mücadele etmesi için destekliyor.'

Amerika Rusya'nın Avrupa veya Dünya'nın başka bölgelerindeki eylemlerinden dolayı endişeli olduğunu söylediğinde, biz birçok kez onlara, Rusya ile ABD ve Rusya ile NATO arasında askeri alanda çok iyi ve güçlü temasların olduğunu hatırlatıyorduk. Bu temaslar Amerika tarafından kesildi. "

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Lavrov Esad'ı neden desteklediklerini açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete