​Anadolu Ajansı’nda IŞİD sorusu

IŞİD’i eleştiren muhabir ve editör adayları sınavı kazanma şansını kaybettikleri gibi üzerine bir de azar işittiler.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu, devlete ait Anadolu Ajansı (AA) yönetimi, kuruma yeni gazeteci almak için açtığı sınavda adaylara Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hakkında soru sordu. IŞİD’i eleştiren adaylar sınavı kazanma şansını kaybettikleri gibi üzerine de azar işittiler.

TUZAK SİYASİ SORULAR

Anadolu Ajansı, kurumun ihtiyacını karşılamak üzere muhabir, kameraman ve montaj elemanı alımı için sınav açtı. Sınavın sözlü mülakat bölümünde gazeteci ve teknik eleman adaylarına siyasi içerikli sorular soruldu. Bu yolla adayların siyasi düşüncelerinin belirlendiği, böylece AKP Hükümeti’nin politikalarıyla uyumlu olmayan muhabir adaylarının AA’ya alınmadığı belirtildi.

IŞİD HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUN?

Edinilen bilgilere göre mülakata giren adaylara, “IŞİD hakkında ne düşünüyorsun?” sorusu yöneltildi. Bu soruya bir aday “IŞİD’in İslam’ı temsil etmediğini, hatta Müslüman bile olmadığını düşünüyorum” cevabını verdi. Bu cevaba çok sinirlenen mülakat komisyonundaki bir üyenin “Sen ne demek istiyorsun? Onlar Müslüman” diyerek adayı azarladığı belirtildi. Bu yanıtı veren adayın azar işitmekle kalmayıp, 18 Eylül’de açıklanacak sınavı kazanma şansını da büyük ölçüde kaybettiler.

“AKP’NİN KONGRESİNİ BİLECEKSİN”

AA’nın sözlü sınavında adaylara ayrıca, siyasi düşüncelerini ve görüşlerini ortaya çıkaracak türden sorular yöneltildi. Bunlar arasında özellikle; “HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile röportaj yapsan ona ne sorardın?”AK Parti Kongresi hangi tarihte yapılacak?”, “Yunanistan eski Başbakanı Tsipras hakkında ne düşünüyorsun?” türü sorular dikkat çekti.

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Anadolu Ajansı’nda IŞİD sorusu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete