Gazetecilerin başına silah dayayan polislere ‘gizli’ soruşturma!

O gazeteciler yaşananlar hakkında suç duyurusunda bulundu.
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulandığı sırada polisin silah dayayıp darp ederek gözaltına alındığı Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Serhat Yüce ve Özgür Gün TV kameramanı Kamil Murat Demir suç duyurusunda bulundu.

DİHA’nın haberine göre, savcılık tarafından polisler hakkında daha önce soruşturma başlatıldığı ve dosyaya gizlilik kararı konulduğu öğrenildi.

Muhabirler, sokağa çıkma yasağının dört gün sürdüğü ve bu süreçte dört sivilin hayatını kaybettiği Silvan’da yaşananlarla ilgili haber yapıyordu.

‘TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Daha sonra serbest bırakılan Yüce ve Demir’in gözaltına alınmalarına dair hafızalara kazınan olaysa özel harekat timlerinin Yüce’nin kafasına silah dayaması olmuştu.

Yüce’nin avukatı Resul Tamur şöyle konuştu: “Polis direkt hedef alarak muhabirlere yönelik silahlı tehdit suçunu işlemiştir. Silahı gösterme veya kendini koruma amaçlı değil, direkt birebir muhabirlerin kafasına dayama ve vücut bütünlüğüne zarar verecek bölgelere tutarak bu tehdidi açık ve net bir şekilde işlemiştir.”

Tamur’un savcılıktan aldığı bilgilere göre, polislere zaten soruşturma açılmış fakat gizlilik kararı da getirilmiş. Bu yüzden dosya içeriğini görme şansı olmadığına dikkati çeken Tamur, “Bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Kaynak: DİHA
 

    :

    :

    :

    :

    "Gazetecilerin başına silah dayayan polislere ‘gizli’ soruşturma!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete