Tanrıkulu’ndan şok Cizre iddiası!

CHP'li Sezgin Tanrıkulu: Hükümet yalan söylüyor. Cizre'de 14 sivil hayatını kaybetti.
İlçenin çeşitli yerlerinde yuvalanan teröristleri temizlemek için bir haftadır sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Cizre için CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’ndan çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Selami Altınok’un yalan söylediğini, bir haftadır abluka altındaki Cizre’de 14 sivilin yaşamını yitirdiğini savundu.

İMC TV’ye konuşan Sezgin Tanrıkulu “Yalan söylüyorlar. Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nın teyit ettiği verilere göre bir hafta içinde 14 sivil hayatını kaybetti. Hepsinin bende tek tek isimleri var” dedi.

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK”

Cizre’de uygulanan yasağın dünyanın hiçbir yerinde olamayacağını belirten Tanrıkulu, “Bu tablonun son verilmesi için şu anda çalışıyoruz. Bazı şeyleri kamuoyuyla paylaşamıyoruz ama sokağa çıkma yasağının sonlanması için her şeyi yapıyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde insanların ihtiyaçlarını yok sayarak bir şey yapamazsınız” şeklinde konuştu.

Sokağa çıkma yasağında 8′inci güne girilen Cizre’de yaşananlarla ilgili bilgi vermek için dün kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Altınok, Cizre’de sadece bir sivilin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

    :

    :

    :

    :

    "Tanrıkulu’ndan şok Cizre iddiası!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete