​"Erdoğan vuruşarak çekiliyor"

Uzmanlar şiddetin artmasına siyasilerin kullandığı ötekileştirici dil ve kutuplaştırma politikalarının neden olduğunu belirtiyor.
Türkiye'de artan terör ve şiddet olaylarının ardından AKP hükümetinin tutumu tepki çekmeye devam ediyor. 

Sosyolog Mustafa Kemal Coşkun’a göre gerilimin nedeni Erdoğan’ın iktidarı bırakmak istememesi. Coşkun, “AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor ve vuruşarak çekiliyor. Bunu, nefret nedeniyle bütünüyle yok etme duygusu olarak düşünebiliriz” diye konuştu.

Toplumsal şiddetin bu denli artışının sosyolojik ve psikolojik boyutunu uzmanlar şöyle değerlendirdi:

Türk Psikologlar Derneği Başkanı Gökhan Malkoç: Yıllardır kullanılan dil, ötekileştiriyor ve şiddet içeriyor, şiddeti teşvik ediyor. HDP’nin, PKK’nin uzantısı olarak gösterilmesi hedef göstermedir.

Sosyolog Mustafa Kemal Coşkun: Tayyip Erdoğan iktidarı bırakmak istemiyor. Bu nedenle ülkede iç savaş çıkardılar. “Operasyon değil katliam istiyoruz” diye bağırıyorlar. Türk -Kürt iç savaşı tehlikesi var. AKP en zayıf dönemlerini yaşıyor, saldırganlaşıyor ve vuruşarak çekiliyor.

Türkiye Psikiyatr Derneği Medya Koordinatörü Burhanettin Kaya: Önyargılar canlandı. Sosyolojik ve psikolojik kuramlar, siyaseten araç olarak kullanılıyor” dedi. Madımak kamuoyunda yadırgansa da hukuken cezasız kaldı. İlki böyle olunca ikinciyi de yakar. Cezasızlık ödül olarak algılanacaktır.

Kaynak: İklim Öngel / Cumhuriyet
  • İsa İsa
    zor İsa İsa - 10 Eylül 2015 Bu sefer çok zor.Milliyetçiler ,ülkücüler sokağa inmeyince osmanlı ocakları çıktı.gazete basmaya,yakıp yıkmaya başladı.Sankli yaktıkları yıktıkları başka devletin malı mülkü.Birde üç hilale sahip çıkmaları.Ya Allah;bismillah;Allahu Ekber diyerek kamu malına zarar vermek ne demek.Ülkü-cülerin ve Milliyetçilerin işi gücü yokta garibanın dükkanını mı kundaklayacak yakacak,gazetelrin camını çerçeveini kıracak.Adam gibi eylemini protestosunu yapar ve ordan ayrılır.Geçmişi unutmadı ülkücüler ve Milliyetçller.Kimse kusura bakmasın bu ülkede iç savaş kimseye yaramaz.Ülke çok büyük zarar görür.Siyasiler dahil herkes bu olaylardan kendini sıyaramaz.Ülke için önced akan kan durdurulmalı.Gün birlik ve beraberlik günü.Siyasilere uzlaşın dedi halk ama nerde.Hala ayrıştırmacı ve kavgacı siyaset birde bunu halka yansıtmaları hiç kabul edilir birşey değil.1 kasımda benim ve halkın isteği olan bir seçim değil.Siyasilerin isteği masrafı da erken seçim kim istiyorsa onlar karşılasın.

:

:

:

:

"​"Erdoğan vuruşarak çekiliyor"" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete