Saldırgan PKK bağlantılı mı? Demirtaş o soruyu yanıtladı...

Selahattin Demirtaş: "Başkent'te 5 aydır Emniyet Müdürü yok, biz mi atayalım?"
KARŞI GAZETE | ANKARA

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara'da 37 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı kınadı.

"Sivilleri hedef alan saldırıların karşısında sığınabileceğimiz tek şey kardeşliktir" diyen Demirtaş, toplumun giderek kutuplaştığını belirterek, Hükümetin kendisini sorgulaması gerektiğini vurguladı.

"ANKARA'YA EMNİYET MÜDÜRÜNÜ BİZ Mİ ATAYALIM!"

"Hükümetin yaptığı tek şey kınamak,  herkesi AKP çizgizisinde buluşmaya davet etmekten başka şey yapmıyor, sanki sorumluluğu hiç yok, sütten çıkmış ak kaşık!" diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"ANKARA'YA EMNİYET MÜDÜRÜNÜ BİZ Mİ ATAYALIM?"

Her saldırının sorumlusu tabii vardır ama siyasi olarak kimi suçlu göreceğiz? Ne yapacağız tebrik mi edeceğiz? Ülkenin başkentinde üç saldırı gerçekleşti, beş ay içinde, "kutluyoruz" mu diyeceğiz? AKP'nin hiç mi sorumluluğu yok? Beş aydır ülkenin başkenti emniyet müdürsüz! HDP olarak biz mi atayalım emniyet müdürünü?"

HDP'nin diyalog zemini açık tuttuğunu, kapıları kapatanın ise  Hükümet olduğunu öne süren   Demirtaş, saldırganın PKK ile bağlantılı olduğu iddialarını soran gazetecilere  şu yanıtı verdi:

"24 SAAT GEÇTİ, HÜKÜMET SUS PUS!"

"Hükümet, bu işin sorumlusu kimdir? Arkasında kim var bunu çıkartmak durumundadır bunu hükümete soracaksınız... Geçen saldırıda da hükümet yüzüne gözüne bulaştırdı, yok o köyden, bu köyden... Fail farklı çıktı... Bu işi sağlıklı soruşturup gereğini yapması gerekenler, 24 saat geçti sus puslar..."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr


    :

    :

    :

    :

    "Saldırgan PKK bağlantılı mı? Demirtaş o soruyu yanıtladı..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete