MHP bayrağı ve parti amblemi yasak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlarına 5 maddelik uyarı gönderdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teşkilatlara gönderdiği genelgede Türkiye’nin adı konulmamış bir kriz girdabına çekildiğini ve istikrarsızlıklarla sarıldığını belirterek, “Bugünlerde felaket tellalları, kaos mimarları, fitne simsarları, dedikodu ve tezvirat mahfilleri hiç boş durmamaktadır. İç ve dış karanlık odaklar oldukça faal ve etkin haldedir” dedi.

Bahçeli, genelgede teşkilatlara şu beş uyarıda bulundu:

1- KORSAN KURULTAYA DİKKAT: Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu’nun 10 Ocak 2016 tarihli toplantısında, Olağan Büyük Kurultay Takvimi belirlenmiş ve ilan edilmiştir. Olağan Büyük Kurultay 18 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. Bu itibarla muhtemel korsan ve paralel kurultay konusunda tüm teşkilatlarımızın, tüm dava arkadaşlarımızın azami dikkat, tedbir ve titizlik içinde hareketi şarttır.

2- BAYRAK KULLANILMAYACAK: Ankara 12’nci Sulh Hukuk Mahkemesi 8 Nisan 2016 tarihinde MHP Büyük Kurultayı’nın tüzük değişikliği gündemiyle olağanüstü toplantıya çağrılması amacıyla üç kişiden oluşan Kayyım Heyeti görevlendirmiştir. Herkes Yargıtay’a intikal eden temyiz sürecini sabır, nezaket ve demokratik ahlakla beklemelidir. Bu nedenle, ortada kurultay yok iken, teşkilatlılarımızın meşgul edilmesine, çalışmalarının engellenmesine, partimizin bayrak ve amblemlerini kullanarak siyasi faaliyette bulunulmasına kesinkes müsaade edilmeyecektir.

3- DİSİPLİNE SEVK: Halen olağanüstü kurultay ısrarında olanların, Siyasi Partiler Kanunu ile Tüzük hükümlerine aykırı söz ve faaliyetleri bir bir takip edilip not alınacak ve mutlaka gerekli girişimlerde bulunulacaktır. Tüzüğümüzün disiplin hükümlerini ihlal eden söz veya davranışları Merkez Disiplin Kurulu’na intikali amacıyla Başkanlık Divanı’na sunacaktır.

4- SANAL ALEME HUKUKİ TAKİBAT: Kin saçan, nefret suçu işleyen, nerelerden kontrol edildiği yakında ortaya çıkacak olan bazı Facebook ve Twitter hesaplarıyla ilgili teknik ve hukuki takibatlar sonuna kadar yapılacaktır.

5- PROVOKASYON UYARISI: Türkiye’nin bugünkü sancılı ortamında partimize yönelik provokasyon ihtimali fazlasıyla güçlüdür. İçimize sızmış görevli provokatörlere aradıkları zemin kesinlikle verilmeyecektir.

Kaynak: milliyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "MHP bayrağı ve parti amblemi yasak!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete