Kılıçdaroğlu: Diktatör bozuntusu, sana göre namus ve şeref...

Kılıçdaroğlu'ndan Erndoğan'a: Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Ya adam gibi tarafsızlığını korursun ya da sana namus ve şerefi hatırlatırım.
Alkışlar arasında kürsüye gelen Kılıçdaroğlu “Görevimiz Türkiye’ye özgürlüğü, kardeşliği getirmektir. Görevimiz  ülkeye birinci sınıf demokrasi getirmektir. Masum insanların öldürüldüğü bir süreci asla kabul etmiyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “diktatör bozuntusu” demesi üzerine kurultayı izlemeye gelen AKP heyeti, salonu terketti.

BUNLARIN SORUMLUSU KİM?

Güneydoğu’da yaşananlara değinen CHP lideri “Valilere ‘bunlara dokunmayın’ talimatı verildi. Bugun de pek çok ilde terör örgütü silahları depoladı. Her eve silah soktular. Şehirler silah deposu haline getirilirken iktidarda kim vardı? Diyarbakır’daki Şehmuz mu bu işlerin sorumlusu? Yoksa Kayseri’deki Adem mi?  Trabzon’daki Rize’deki Mehmet usta mı?” diye sordu.

Kürt kökenli vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu “Bu ülkeyi birlikte kurduk, birlikte yaşatacağız, hiç bir yurttaşımızın ötekileştirilmesini istemiyoruz” dedi.

AKP’YE ANAYASA ÇAĞRISI

CHP lideri Başbakan Davutoğlu’na da yeni anayasa çağrısı yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu “Siz bu ülkede özgürlükçü bir demokrasi istiyor musunuz? İstiyorsanız gelin 12 Eylül’den kalan darbe hukukunu değiştirelim. Bunları değiştirebilirsek Türkiye’ye demokrasiyi getirmiş oluruz.” dedi.

AKADEMİSYEN GÖZALTILARINA SERT TEPKİ

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi Bildirisine imza atan akademisyenlerin gözaltına alınmasına sert tepki gösteren Kılıçdaroğlu “Diktatör bozuntusu söylüyor savcılar harekete geçiyor. Düşüncelerini açıklayan akademisyenler tek tek gözaltılna alınıyor. Bizim de içeğiriğiyle ilgili sorunumuz var. Ancak gözaltılar yanlış. İnsanlar düşüncelerini özgürve dile getirebilmeli. Neden sınırlama, yasak getiriyoruz?” diye konuştu.

ERDOĞAN’A ÇOK SERT SÖZLER

Kürsüden Cumhurbaşkanlığı yeminini okuyan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu “Senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Ya adam gibi tarafsızlığını korur saygı görürsün ya da tarafsızlığını korumazsan sana her gün namus ve şerefi hatırlatırım. Soruyorum sen namus ve şereften ne anlıyorsun?” dedi.

Kaynak: Zeynep GÜRCANLI – Başak KAYA – Deniz AYHAN – Yavuz ALATAN | Sözcü
 

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: Diktatör bozuntusu, sana göre namus ve şeref..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete