"İşbirliği yapmazsanız, mülteciler size gelir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği’nin (AB) mülteci akınını durdurması karşılığında Türkiye’ye üç milyar avroluk yardım sağlayacağı anlaşmaya karşı çıkan İtalya’yı “O insanlar size gelecek” diye ‘korkuttu‘.
Türkiye, toprakları üzerinden Avrupa’ya geçen göçmen sayısını sınırlama karşılığında mali destek, Türk vatandaşlarına vize kolaylığı ve üyelik sürecinin canlandırılması için AB ile geçen kasım ayında anlaşmıştı. Ancak İtalya üç milyar avroluk yardımın üye ülkelerin bütçelerinden karşılanmasına karşı çıkmıştı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kenti ziyareti sırasında İtalya’ya seslenerek, “Burada yaşayan insanlara yardım elinizi uzatmazsanız, Türkiye ile işbirliği yapmazsanız o insanlar size gelecek zamanla” dedi.

Çavuşoğlu, uluslararası toplumun kamplar nedeniyle Türkiye’yi takdir ettiklerini ifade ederken, bunun yeterli olmadığını, ülkelerin maddi destekte de bulunmaları gerektiğini vurguladı.

Hamzaoğlu, derdest edilmenin kendilerini korkutmayacağına vurgu yaparak şunları ekledi: "Bizler içeride bağımsız yargının başsavcısının kararıyla gözaltına alınarak, mevcutlu olarak ifadeye getirildik. Vicdanlara, akıllara soruyoruz. Ne için, neden? Sabahın köründe evlerimizden derdest edilmek bizi korkutmaz. Anne karnında bebekler ölürken, kadınlar çocuklar aç kalırken, öldürülürken bizleri evlerden derdest etmek korkutmaz. Ta ki onlar bitene kadar biz bu yolda yürümeye, sözümüzü söylemeye ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz."

    :

    :

    :

    :

    ""İşbirliği yapmazsanız, mülteciler size gelir"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete