Günün Videosu

IŞİD'i protestoya 6 yıl hapis istemi

IŞİD protestosu nedeniyle yargılanan 5'i akademisyen 23 kişinin duruşması ertelendi
Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde 9 Ekim 2014'te IŞİD'e karşı düzenledikleri protesto nedeniyle 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan 5'i akademisyen 23 kişinin duruşması ertelendi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde 9 Ekim 2014'te "IŞİD'e Karşı Kardeşlik" adı altında "kanuna aykırı eylem düzenledikleri" iddiasıyla 5'i akademisyen 23 kişinin altışar yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI

Ankara 35. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma, izleyicilerin fazlalığı dolayısıyla Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda görüldü. Duruşmaya sanıklardan 16'sı ve avukatları ile müşteki Sevim Bayar katıldı. Dava savunmalarının alınması ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bazı akademisyenlerin de izlediği duruşma öncesinde Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapıldı. Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, davanın, bilim insanlarının, kampüs içinde darbedilerek gözaltına alınmasıyla ilgili olduğunu dile getirdi. Karaca, "Üyelerimize isnat edilen suçlar sadece onlara değil, demokratik üniversite ve bilimsel özgürlüğe de yöneltilmiştir" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve Prof. Dr. Baskın Oran'ın da aralarında bulunduğu kişiler de açıklamaya destek verdi.

Kaynak: CnnTürk

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD'i protestoya 6 yıl hapis istemi" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete