​Gürsel Tekin’den ilk açıklama

CHP'deki seçimlerde, Gürsel Tekin ve Enis Berberoğlu Parti Meclisi'ne giremedi. Tekin "mücadeleye devam" dedi.
CHP’de Parti Meclisi (PM) seçimleri tamamlandı. Sonuçlara göre 28 isim 60 kişilik Parti Meclisi listesini deldi. Yani Kılıçdaroğlu’nun 28 adayı delegelerden çizik yedi. Bunlar arasında en dikkat çekenler ise CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu oldu. Seçimle ilgili ilk değerlendirmesini Sözcü’ye yapan Gürsel Tekin “Mücadeleye devam” mesajı verdi.

Fikri Sağlar, İlhan Cihaner ve Mehmet Ali Çelebi gibi isimler ise Kılıçdaroğlu’nun listesinde yer almamasına rağmen PM giren isimler oldu.

“MÜCADELEYE DEVAM”

CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde ismi yer almasına rağmen, Parti Meclisi’ne seçilemeyen Gürsel Tekin’den ilk açıklama geldi. Kurultay sonucunu “siyasette nöbet değişimi” olarak nitelendiren Tekin, “6 yıl şerefle parti yönetiminde görev yaptım. Şu anda da CHP milletvekiliyim. Partimin iktidara gelmesi için bir milletvekili olarak çalışmaya devam edeceğim” dedi.

“ÖTEKİ TÜRKİYE’Yİ DOLAŞACAĞIM…”

Parti’deki yönetim görevi nedeniyle ağırlık veremediği iki projesine bu dönemde ağırlık vereceğini de kaydeden Gürsel Tekin, bunlardan ilkinin “öteki Türkiye’yi dolaşmak” olduğunu söyledi.

“Öteki Türkiye” den kastının, “ülkenin dışlanmış, ötekileştirilmiş kesimleri” olduğunu belirten Gürsel Tekin, bu kesimlerin sorunlarını yerinde dinlemeye, onlarla dayanışma içinde olmaya çalışacağını ifade etti. Tekin ikinci projesinin ise, “şehirleri rant uğruna talan eden imar lobisiyle mücadele” olduğunu söyledi.

Tekin, “Ahdım var; kentleri katleden imar çetesinin, beton lobisinin peşini bırakmayacağım” diye konuştu. CHP’nin son kurultayda belirlenen yönetimine başarı dileklerini de ileten Tekin, “mücadeleye devam” dedi.

Kaynak: Zeynep Gürcanlı / Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Gürsel Tekin’den ilk açıklama" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete