Günün Videosu

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a 'hemşehri' resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay Konyalı iki eski vekili yanına başdanışman olarak aldı. Başbakan Davutoğlu da ‘hemşehri’ taktiği ile cevap verdi.
Erdoğan, 1 Kasım’dan sonra birçoğu AKP’li eski vekil olan 30’a yakın ismi kendine Başdanışman olarak aldı. Cumhurbaşkanı, Konya eski milletvekilleri olan Gülay Samancı ve Ayşe Türkmen’i ‘hukuk’ kontenjanından danışmanı olarak atadı. Davutoğlu, iki hemşehrisinin saraya danışman yapılmasına cevap niteliğinde bir atama yaptı. Bir dönem Erdoğan’ın avukatı olan, eski bakan Hayati Yazıcı’yı başdanışmanı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen ay Konyalı iki eski vekili yanına başdanışman olarak aldı. Başbakan Davutoğlu da ‘hemşehri’ taktiği ile cevap verdi.
Yazıcı, 2014 yılında AKP Siyasi İşler Başkanlığı’nı teklif eden Davutoğlu’nu “Dinleneceğim, bu görevi kabul edemem” diyerek geri çevirmişti. İki yıl önce partinin iki numaralı koltuğunu reddeden Yazıcı, şimdi başdanışmanlığı kabul etti. Yazıcı, aynı zamanda TBMM İngiltere Dostluk Grubu Başkanlığı’nı yürütüyor.

Davutoğlu, geçtiğimiz hafta ‘liderliğini’ sorgulayan CHP’li milletvekillerinin eleştirisi üzerine “AKP siyasetinin on üç yıllık başarı hikayesinin efsanevi kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan. Efsanevi bir kurucu liderden liderliği devraldım, liderliğin gereğini her an yaparım” demişti.

Kaynak: Veli Toprak - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu’ndan Erdoğan’a 'hemşehri' resti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete