İşte CHP'ye açılan davanın belgesi

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili ön seçim aday adayı Barış Yarkadaş, CHP'nin kapatılmasına yönelik davaya ilişkin belgeleri kamuoyuna açıkladı.
Yarkadaş, "Bu dava ile, CHP seçmeninin kafasını karıştırmak istiyorlar. AKP, ABD'den getirttiği kişilerle CHP'ye komplo kurmak istiyor'' dedi.

KAMUOYUNA İLK KEZ GÖSTERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün önce katıldığı bir televizyon programında "AKP iktidarı CHP'ye kapatma davası açmaya çalışıyor'' demişti. Kılıçdaroğlu, davaya ilişkin ayrıntı vermemişti.

CHP İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı - Gerçek Gündem.com Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş, bugün herkesin merak ettiği davanın belgelerini kamuoyuna açıkladı.

PLANLI BİR DAVA SÜRECİ

Kadıköy - 19 Mayıs Mahallesi Temsilciliği'nde CHP üyeleriyle buluşan Yarkadaş, elindeki belgeleri gösterdi. Yarkadaş, "Türk kamuoyu, CHP'ye kurulmaya çalışılan komplonun belgelerini ilk kez görüyor. AKP, Ülkü Adatepe'nin yakınlarını ABD'den getirterek CHP'ye ve İş Bankası'na dava açtırtıyor'' dedi.

Adatepe'nin çocukları Ahmet Kemal Doğançay ile Ali Kemal Doğançay'ın İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurduğuna ilişkin belgeleri gösteren Yarkadaş,

"Normal bir ülkede, böyle bir şikayet üzerine herhangi bir dava bile açılamaz. Ancak Türkiye'de bu iddialar üzerinden CHP'nin kapatılmasına ilişkin bir süreç işletilmeye çalışılıyor'' ifadesini kullandı.

BİTMİŞ VE SONUÇLANMIŞ BİR DAVA, YENİDEN AÇILIYOR

Ülkü Adatepe'nin çocuklarının daha önce görülmüş ve sonuçlanmış bir davayı yeniden gündeme getirerek, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası üzerinden hak iddiasında bulunduğunu belirten Yarkadaş, "Seçim öncesi CHP seçmeninin kafasını karıştırmaya, CHP'yi İş Bankası'ndan nemalanan zenginler partisi gibi göstermeye çalışıyorlar'' dedi.

TASLAKTAKİ ÖNEMLİ VURGULAR

Doğançay Ailesi'nin davaya ilişkin çalışma programı taslağının da elinde olduğunu belirten Yarkadaş, "Taslakta, medyaya özel önem verilmesi ve davanın TV programlarına taşınmasını planlıyorlar.

Ayrıca, dava süreci için sponsor çalışması yapılacağı belirtiliyor. Siz, sponsorla yürüyen bir dava sürecine şahit oldunuz mu? Acaba bu davaya kimler sponsor olacak ve CHP'nin yıpratılması için para ödeyecek?'' diye sordu.

KAPATMA DAVASI İÇİN KULLANILACAK KİTABIN KAPAĞI

Elindeki belgeleri, ''vatansever bir hukukçu''dan temin ettiğini açıklayan Yarkadaş, "Belgeler, CHP'nin yıpratılması için bir yol haritası oluşturulduğunun kanıtı. CHP seçmeni, bu süreci de partisine sahip çıkarak atlatacaktır'' dedi.

Yarkadaş, CHP'nin kapatılmasına ilişkin ''delil'' olarak kullanılacak kitabın kapağını da twitter hesabından paylaştı.

CHP 19 Mayıs Mahallesi Temsilciliği'nde belgeleri partililere gösteren Yarkadaş, "CHP'den 3 katrilyona yakın bir para istiyorlar. Davayı kazanamayacaklarını bilmelerine rağmen, sistemli bir çalışma yürütecekler. Partinize ve Atatürk'ün partisine sahip çıkın'' çağrısında bulundu.

Yarkadaş, "Avukatlarla yaptıkları sözleşmede, (bu davayı kazanmak imkansızdır) diye bir ibare bile var. Bunu bilmelerine rağmen dava açıyorlar. Burada bir iyi niyet yoktur'' ifadesini de kullandı.






Kaynak: GerçekGündem

    :

    :

    :

    :

    "İşte CHP'ye açılan davanın belgesi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ