İçişleri'nin o genelgesine hukukçulardan tepki

İçişleri’nin genelgesine göre, eylemci grubun arkasındakiler az, önündekiler daha fazla tazminat ödeyecek. Hukukçular genelgeye tepki gösterdi.
İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile şiddet içeren protestolarda kamu zararı oluşması halinde öndeki eylemcinin daha fazla tazminat ödemek zorunda kalmasına, hukukçular tepki gösterdi.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİNDEN TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Başar Yaltı, genelgenin Anayasaya, Borçlar Kanunu ile Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na aykırı olduğunu vurgulayarak “İfade özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşü, sanki ahlaksız bir davranışmış gibi gösterilmek isteniyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

GENELGE YOK HÜKMÜNDE

Avukat Efkan Bolaç da genelgenin yok hükmünde olduğunu belirterek “İç Güvenlik Paketi ile cezalar verilmek istenirken, genelge ile ‘toplantı ve gösterilere katılırsanız cezanın yanında bir de size maddi külfet getiririz’ deniliyor” dedi.

GENELGEDE NELER YER ALIYOR?

İçişleri Bakanı Efkan Ala imzası ile 16 Şubat’ta yürürlüğe giren genelgede, eylemlerde mallara zarar veren kişiler tespit edilecek.

Bu kişilere dava açılacak, zarara neden olan eylemi yasaklayan bir hukuk kuralı bulunmasa bile “ahlaka aykırı” bir fiille zarar vermekten hakkında işlem yapılabilecek. Grubun önünde olana daha fazla geride olanına daha az miktar ödetilecek.

Kaynak: Cumhuriyet / Sibel Bahçetepe

    :

    :

    :

    :

    "İçişleri'nin o genelgesine hukukçulardan tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ