Davutoğlu: CHP demokrasinin kargasıdır

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP grup toplantısında milletvekillerine hitap etti. CHP'ye yine çok çirkin sözlerle yüklendi.
Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı yarın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’dan brifing alacak.” dedi.

Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları…

AKP Grup Başkanvekilleri, 228 milletvekilimizle birlikle parti kapatılmasını imkansızlaştıracak bir anayasa değişikliği kanun teklifini Meclisimize sunmuştur.

CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, son bir hafta içinde vehimlerden hareketle CHP’ye karşı bir parti kapatma davası açılacağını ve AKP’nin bunu destekleyeceğini ifade etti. O vehimlerle uğraşırken biz vizyonla uğraşıyoruz, demokrasi hedefinde yürüyoruz. İşte hodri meydan. Eğer gerçekten parti kapatılmasına karşıysalar işte gün bugündür.

Tüm kapatma davalarının arkasında CHP vardır. Tarihe bakmaları yeter. 27 Mayıs’ta Demokrat Parti’yi sadece darbeciler kapatmadı, sessiz kalan CHP’ye o kara döneme imza atmıştır.

CHP DEMOKRASİNİN KARGASIDIR

Gerçekten demokrasiye saygılıysanız işte hodri meydan. İşte Meclis. kılıçdaroğlu diyor ki demokrasi medya özgürlüğü vatandaşın ilgi alanına girmiyormuş. Ey Kılıçdaroğlu demokrasi kargaya bülbül sesi yakışır mı?

CHP demokrasinin kargasıdır. Demokrasinin bülbül sesi AKP’den çıkar. CHP genel sekreterii biz iktidara gelirsek bu gazetelere el koyacağız diyor.

İSTİHDAM PAKETLERİ YOLDA

Bankacılık sektörü sapa sağlamdır, kimse kriz peşinde koşmasın. Biz Ankara’da oturan hükümet değiliz. 1 milyarın üzerinde ihracat yaptığımız ülke sayısını 8′den 30′a çıkardık. 2008′den bu yana 6 milyon yeni iş alanı oluşturduk. geçen yıl işe katılım sayısı 1.4 milyon. Önümüzeki günlerde istihdam paketleri açıklayacağız.

KİMSE EKONOMİK KRİZ BEKLEMESİN

Kimse ekonomi üzerinden hevese kapılmasın. Ekonomi sağlamdır. Kimse kriz haberi beklemesin. Faiz artışından beklenti içinde olan spekülatörlere sesleniyorum. Yanlış hesap yapmayın. Her türlü gerekli adımı atar bir adım tereddüt etmeyiz. Seçim öncesi kimse ekonomik kriz beklentisi içine girmesin.

CUMHURBAŞKANI ERDEM BAŞÇI’DAN BRİFİNG ALACAK

Dolayısıyla ekonomik göstergeler üzerinden kimse bir hevese kapılmasın. Ekonomimiz emin ellerdedir. Biz AKP olarak bir koalisyon hükümeti değiliz. Krizler için önlemimizi alıyoruz.

O bakımdan ekonomide koordinasyon noktasında da hükümet ile merkez bankası arasında da kimse bir kriz haberi beklemesin. Kriz döneminde süreç yönetimi gerekir.

Biz küresel ekonominin bu kriz döneminde süreç yönetimini devreye soktuk. Buradan özellikle de spekülatörlerle sesleniyorum. Hiçbir yanlış hesap yapmayın. Gereken tedbiri alır ve uygularız.

Ne gerekirse bundan sonra da tam bir koordinasyon içinde gereken adımlar atılır. Cumhurbaşkanı yarın Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’dan brifing alacak.

“Demokrasi ile ekonomiyi ayrı tutmak mümkün değildir. Kılıçdaroğlu’nun yanıldığı şey bu. Demokrasi ve ekonomi birlikte yürür. Demokrasinin olmadığı yerde ekonomik kalkınma olmaz. Ekonomik kalkınmanın olmadığı yerde de sağlam bir demokrasiden bahsedilemez.

Tabii Kılıçdaroğlu’nun zihni hep parçalı olduğu için, olaylara bütünlüklü bakamadığı için bu noktayı ihmal etmektedir. 6-7 Ekim olaylarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne yatırımları engellemek istediler. GAP sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en büyük kalkınma projelerinden biridir.

GAP sadece Güneydoğu’nun değil, Türkiye’nin değil, Ortadoğu’nun kaderini değiştirecek bir projedir. Dünyanın en güzel şehirleri GAP bölgesindedir.”

“New York ziyaretimden önce Portekiz’e bir ziyarette bulunduk. Bu vesileyle Portekiz’de 1982’de ASALA tarafından şehit edilen diplomatımız Erkut Akbay ve eşi Nadide Akbay’ın Lizbon’daki anıt mezarlarını ziyaret ettim.

Tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Bu vesileyle F-4 uçaklarımızda şehit olan pilotlarımıza da rahmet diliyorum.

Bakanlar Kurulu toplantımızda kuvvet komutanlarıyla F-4 uçaklarını konuştuk. Her türlü tedbir alınacak. Kadına yönelik şiddet konusunda da her türlü tedbiri aldık, almaya da devam edeceğiz.”

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu: CHP demokrasinin kargasıdır" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ