CHP’nin genel başkanı bugün seçiliyor...

CHP'de, ”Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik" Kurultayı başladı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

GENEL BAŞKAN SEÇİLECEK, PM YENİLENECEK, TÜZÜK DEĞİŞECEK


İki son sürecek CHP Kurultayı başladı. Kurultayın  ilk gününde delegeler genel başkan seçimi yapacak. Muharrem İnce ve Umut Oran'ın aday olmayacaklarını açıklamasının ardından, Kılıçdaroğlu'nun tek rakibi İzmir Milletvekili  Mustafa Balbay aday olamıyor.



128 İMZA TOPLARSA BALBAY DA YARIŞA GİRECEK

Balbay, 128 delegenin imzasını alırsa, yarışa girecek ve  delegelerden oy isteyecek.  İl başkanlarının önerisi ile divan başkanlığını yürütecek olan Murat Karayalçın'ın yönetiminde, 1275 delege oy kullanacak.

ASIL YARIŞ PM İÇİN: LİSTE ÇARŞAF MI, BLOK MU BUGÜN BELLİ OLACAK

Kurultayın ikinci gününde ise (yarın) Parti Meclisi (PM) seçilecek. PM üyelerinin çarşaf liste ile mi yoksa blok liste ile mi belirleneceği ise bugün yapılacak oylamada belli olacak. Ayrıca seçim sırasında birçok anahtar listenin yapılması ve Kılıçdaroğlu'nun listesi ile yarışması bekleniyor...



SÖZ TALEPLERİ SINIRLANDIRILACAK

Başta muhalif isimler olmak üzere  birçok delegenin konuşma talebinde bulunması beklenen  kurultayda, konuşmacı sayısının 30 ile sınırlandırılması bekleniyor.

KÜRTÇE MESAJLI POSTERLER... 

Salonda birçok poster yer aldı. En çok dikkati ise Kürtçe  "AŞİTİ, PEACE, BARIŞ" yazan afiş çekti. 

Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün posterinin yanı sıra “Yurtta sulh, cihanda sulh” ile “Benim iki büyük serim vardır. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” sözlerinin yazılı olduğu dev afiş salonda yer aldı.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resminin yer aldığı afişte ise “CHP’li olmak bağımsızlık, özgürlük ve halk için yılmadan mücadele etmek demektir. Yolumuz bu onurlu tarihi yazanların yoludur” yazıyor. 



PANKARTLARDA "ÖZGÜRLÜK" TEMASI

Salonda asılan pankartların temasını ise özgürlük ve demokrasi oluşturuyor. “Özgür basın varsa özgür toplum vardır”, “Baskı ve zulüm düzeni CHP ile bitecek”, “Savaşın değil barışın partisiyiz”, “Türkiye bizimle özgürleşecek” sloganları bu pankartlardan bazıları oldu. 

GEZİ EYLEMLERİ, ANKARA KATLİAMI, ÖZGECAN, TAHİR ELÇİ UNUTULMADI

Gezi eylemlerinde ve Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin yakınları kurultayın onur konukları oldu.  Özgecan Aslan ve Tahir Elçi'nin ailesi de kurultaya davet edildi. 

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan, Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, Erdem Gül'ün babası Ziya Gül, Uludere, Suruç ve Ankara katliamlarında yaşamını yitirenlerin yakınları da davetliler arasında. Özgecan Aslan’ın babası,  İlhan Erdost'un kızı, Muammer Aksoy'un oğlu, Çetin Emeç'in eşi, Bahriye Üçok'un kızı, Musa Anter'in oğlu, Behçet Aysan'ın kızı, Yusuf Ekinci'nin oğlu, Onat Kutlar'ın eşi, Metin Göktepe'nin kardeşi, Necip Hablemitoğlu'nun eşi, Ethem Sarısülük'ün kardeşi, Ali İsmail Korkmaz'ın kardeşi, Berkin Elvan'ın babası, Ergenekon ve Balyoz davası mağdurları Ali Tatar'ın kardeşi, Kuddusi Okkır'ın eşi, Murat Özenalp'in eşi, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi de misafir olarak beklenen isimler. 

ONUR KONUKLARINA FAİLİ MEÇHUL SÖZÜ VERDİ...

Kılıçdaroğlu, onur konuklarını mektupla davet etti. Mektupta; " Bir insan adalet için ayağa kalktığında başka bir insanın hakkını korumak için harekete geçtiğinde ya da zulme isyan ettiğinde insanlık için bir umut olur…Faili meçhul cinayetlerin aydınlatıldığı, hiç kimsenin orantısız şiddete maruz kalmadığı, hiçbir gazetecinin, yazarın, aydının, düşünceleri yüzünden hapse atılmadığı, yargının intikam aracı değil adaletin simgesi olduğu, gelir adaletsizliğinin ortadan kalktığı ve hiç kimsenin kendi ülkesinde güvercin tedirginliği içerisinde yaşamadığı bir Türkiye'yi kuracağız" dedi.

CHP TÜZÜĞÜ  DEĞİŞECEK , KONTENJAN VE MYK'YA SINIRLAMA GELECEK...

Mali Raporu'nda oylanacağı kurultayda, 3 önemli tüzük değişikliği yapılması bekleniyor.

-Bir kez kontenjan  adayı olanlar, ikinci kez milletvekilliği için kontenjan başvurusu yapamayacak. 

-Tekrar  ya da erken seçim halinde ise ön seçim tekrarlanmayacak. Adayları genel merkez belirleyecek. 

- MYK’da 17 kişi bulunur ifadesi “MYK bir genel sekreter ve genel başkan yardımcılarından oluşur” şeklinde  değiştirilecek. Böylece MYK üyesi sayısını, genel başkan  istediği gibi belirleyecek. 

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    " CHP’nin genel başkanı bugün seçiliyor..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete