CHP'den Meclis'te Dündar ve Gül hamlesi

CHP, Can Dündar ve Erdem Gül’ün tutuklanmasına ilişkin Meclis’te genel görüşme açılmasını talep etti.
CHP, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasına ilişkin Meclis’te genel görüşme açılmasını talep etti.

CHP, yarın yapılacak 64. Hükümet Programı üzerindeki görüşmeler öncesinde, genel görüşme talebini içeren grup önerisini Meclis'e sunacak.

ANKA’ya konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “CHP grubu olarak, yarın sadece hükümet programının görüşmeleriyle Meclisin çalışmalarını sürdürmesini ve tamamlanmasını kabul edilebilir bulmuyoruz, bu gündem dahilinde. Bu nedenle de CHP grubu olarak, üç grup başkanvekilinin imzasıyla bir genel görüşme talebi yaptık. Yarın oturum başladığında CHP grup önerisi olarak, bu genel görüşme talebimizin yerine getirilmesini isteyeceğiz, üzerinde tüm partilerin söz almasını isteyeceğiz. Bunun mecliste tartışılmasını istiyoruz” dedi.

-“BU KARARA SOKAKTA DA, PARLAMENTODA DA DİRENECEĞİZ”-

Devletin en tepesinin yargı üzerindeki tahakkümünün açıkça ortada olduğunu ifade eden Özel, bu durumu Hitler Almanya’sına benzetti.

Özel, “Hitler Almanya’sında ‘Führer gibi düşünmek, Führer’le yürümek’ti. Bugün Türkiye’de de ‘Reis gibi düşünmek, reisle yürümek.’ Hakimler artık ‘reisle’ yürüyor. Artık kuvvetler ayrılığı, hükümet programında bir retorik olarak var. Bu karar tamamen siyasal, sarayın savcısının talebi, sarayın hakiminin kararıyla verilmiş bir karar. Bu karara sokakta da, parlamentoda da direneceğiz” diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den Meclis'te Dündar ve Gül hamlesi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete