Acil çağrı: "Muhalefete algı operasyonu yapıyor, MİT Komisyonu incelesin"

MİT içinden bir ekibin başta CHP olmak üzere, muhalefete karşı seçim öncesi algı yönetimi yaptığı iddialarına karşı, muhalefet ayaklandı...
KARŞI GAZETE | ANKARA

Meclis'te "MİT'i denetleme gerekçesi ile kurulan" Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'nun CHP, MHP ve HDP'li üyeleri, iddiaların araştırılması için komisyonu derhal toplantıya çağırdı.

CHP'li Ömer Süha Aldan, Ali Haydar Öner, Mehmet Şeker, Ahmet Toptaş; MHP'li Nevzat Korkmaz, Mustafa Kalaycı ve HDP'li Levent Tüzel'in imzalarıyla yapılan çağrıda şöyle denildi:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MI TALİMAT VERDİ?

"Milli İstihbarat Teşkilatı içinde ikisi Stratejik Analiz Başkanlığı, ikisi de İstihbarata Karşı Koyma Başkanlığı'nda görevli 4 kişilik özel bir ekibin Cumhurbaşkanlığı tarafından görevlendirildiği, kurulan bu birimin 'psikolojik harekat' konusunda uzman olduğu ve Türkiye'de  başta Anamuhalefet olmak üzere muhalefet partilerini yıpratmak amacıyla algı operasyonu yaptıklarına" ilişkin haberler yer almıştır.

"İÇ GÜVENLİĞİMİZ TEHLİKEDE"

Türkiye'nin iç güvenliğini doğrudan tehlikeye düşürecek böylesi hukuk, yasa ve amaç dışı uygulamaların varlığına ilişkin iddiaların Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu tarafından araştırılması zorunlu görülmektedir.  Bu iddiaların araştırılması için komisyonun, toplantıya çağrılmasını teklif ederiz. "

Başta CHP'li Umut Oran ve Akif Hamzaçebi olmak üzere, son günlerde havuz medyasındaki muhalefet haberleri dikkat çekiyor. Son olarak bugün, Oran'ın adı Sümeyye Erdoğan'a suikast düzenleneceğine dair haberlerde yer almıştı.  

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Acil çağrı: "Muhalefete algı operasyonu yapıyor, MİT Komisyonu incelesin"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ