Milli Eğitim Bakanlığı İHH için para topluyor

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 ilin valiliğine gönderdiği yazıda tüm okullarda öğrencilerden İnsani Yardım Vakfı (İHH) için para toplanmasını istedi.
Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı, tüm va­li­lik­le­re ya­zı ya­za­rak İn­sa­ni Yar­dım Vak­fı (İHH) için ‘ba­ğış ve yar­dı­m' top­lan­ma­sı­nı is­te­di. Der­ne­ğin, top­la­nan pa­ra­lar­la Tür­ki­ye ve dün­ya­da­ki ço­cuk­la­ra yar­dım­la­rı ulaş­tı­ra­ca­ğı sa­vu­nul­du.
BA­KAN ADI­NA

Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, ME­B'­in ko­nuy­la il­gi­li iki fark­lı ya­zı­sı var. 25 Ey­lül ve 13 Ekim ta­rih­le­rin­de gön­de­ri­len ya­zı­la­rın al­tın­da ‘ba­kan adı­na­' Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı Müs­te­şar Yar­dım­cı­sı Yu­suf Bü­yü­k'­ün im­za­sı bu­lu­nu­yor. Bü­yük, da­ha ön­ce AK­P'­den Sa­man­dı­ra Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı yap­tı.

VA­KIF ÖV­GÜ­SÜ

MEB'in yazısında, "İHH İn­sa­ni Yar­dım Vak­fı­'nın, ül­ke­miz ve tüm dün­ya­nın 135 ül­ke­sin­de­ki ye­tim, kim­se­siz ve ko­ru­ma­sız ço­cuk­lar ya­ra­rı­na ve tüm dün­ya ço­cuk­la­rı ara­sın­da­ki kar­deş­lik bağ­la­rı­nı güç­len­dir­mek ama­cıy­la ‘Her Sı­nı­fın Bir Ye­tim Kar­de­şi Va­r' kam­pan­ya­sı dü­zen­le­mek is­te­dik­le­ri bil­di­ril­miş­ti" denilerek der­ne­ğe öv­gü­ler di­zi­ldi.

‘GÖ­NÜL­LÜ­’ VER­SİN

Kam­pan­ya­nın öğ­ren­ci­ler ara­sın­da sev­gi, say­gı ve kar­deş­liği güç­len­di­re­ce­ği be­lir­ti­le­rek, ba­ğı­şın ‘gö­nül­lü­' ol­ma­sı is­ten­di. Ya­zı­da, "İl­ko­kul ve or­ta­okul­lar­da 2014-2015 Eği­tim Öğ­re­tim Yı­lı'n­da, gö­nül­lü­lük esa­sı­na da­ya­lı ola­rak söz ko­nu­su pro­je­ye ge­rek­li des­te­ğin sağ­lan­ma­sı­" ko­nu­sun­da va­li­lik­le­rin du­yar­lı ol­ma­sı is­ten­di.

İHH AMB­LEM­Lİ KUM­BA­RA

Ay­nı uy­gu­la­ma­nın ge­çen yıl da ya­pıl­dı­ğı ya­zı­da be­lir­til­di. Bu­na gö­re geçen yıl 2 bin 64 okul­dan 6 bin 578 öğ­ren­ci kam­pan­ya için ba­ğış yap­tı. Ba­ğış­lar için İH­H amblemli ‘Sı­nıf­ça bir­lik ol­duk, bir ye­ti­me kar­deş ol­du­k' ve ‘i­yi­lik­te ya­rı­şan sı­nıf­la­r' ya­zan kum­ba­ra­lar da­ğı­tıl­dı.





    :

    :

    :

    :

    "Milli Eğitim Bakanlığı İHH için para topluyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ