"Kabataş yalancısı' kimdir?"

İsmet Berkan'ın özür dilemesinin ardından 'Kabataş Yalancısı' terimini kavramsallaştıran Aysever BirGün gazetesindeki köşesinde 'Kabataş yalancısı'nı tekrar tanımladı.
Fidel Okan'ın Kabataş Yalanı'yla ilgili itirafının ardından İsmet Berkay'da Twitter hesabından özür dilereyerek yalancı yaftasından kurtulmaya çalışmıştı.

Özür dilemenin yetersiz olduğunu, istifa edilmesini gerektiği söyleyen gazeteci Enver Aysever “Kabataş Yalancısı” kavramını Türkçemize kazandırmıştı.

Enver Aysever, 'Kabataş yalancısı' kimdir? başlığıyla kaleme aldığı yazısında bu yalanın en belirleyici özelliğinin; birine yaranmak, uşaklık etmek için söylendiği yazdı.

İşte BirGün gazetesinde Aysever'in kaleme aldığı o yazı;

Hayatımızda “Kabataş Yalancılığı” diye bir kavram var. Bugüne dek bildiğimiz “yalan” içeriğinden farklı bir tarifi var bu türün. Kini, nefreti körüklemek üzere söylenen “yalan” bu.

Toplumsal etkisi var. En belirleyici özelliği; birine yaranmak, uşaklık etmek için söyleniyor olması.

Kişi bu yalanı bir başına söylemiyor. Örgütlü biçimde bir hayal görülüyor önce; ki bu bölümü dikkat çekici, bir kurgu yapılıyor ve dile geliyor ardından yalan!
 


Üstelik bu yalanı söyleyenlerin özgün bir yönü var: bu kişiler, karşısındakileri “yalan” söylemekle, vicdan sahibi olmamakla itham etme yeteneğine sahip. Elbet hiçbir “yalancının” etik bir değeri söz konusu değil. Ama bunlar neredeyse iç savaş çıkarmayı göze alacak dehli kör ve satırla insanları sokağa dökecek kadar acımasız.

......

Gazetecilere gelince… Bu süreçte görev alan tüm bu “Kabataş Yalancıları” istifa etmelidir. Eğer kendileri yapmıyorsa bunu, yayın yönetmenleri gereğini yerine getirmelidir. Aksi halde hepsi suça ortaktır.

Dün iyi niyetli biçimde İsmail Saymaz:

"Özrü kabul edelim. İsmet Berkan’ın gazeteciliğimize kattıklarını unutmayalım” diye yazdı sosyal medyada.

Yanıt Abdocan’ın abisinden geldi:

“Onun yalanı yüzünden kardeşim öldü. Üstelik özrü onu geri getirmeyecek” dedi.

Kime kefil olacağını bilmek gerek, üstelik Berkan’ın “yetmez ama evet”çileri parlatmaktan öte ne gibi bir gazetecilik başarısı olduğunu, doğrusu ben bilmiyorum. Zor günlerden geçiyoruz, terazi hassas olmalı.

YAZININ TAMIMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    ""Kabataş yalancısı' kimdir?"" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete