PKK'lı Bese Hozat örgütün silah bırakmak şartlarını açıkladı

KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, PKK’nın silah bırakması için hükümetin de mutabakata vardığı Dolmabahçe’deki 10 maddeyi işaret etti.
Med Nuçe TV'ye konuşan KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, tarafların karşılıklı, eş zamanlı adımlar atmasını istedi.

Hozat şöyle dedi: “Nevruzdan sonraki ilk görüşmeye izleme heyetinin dahil olması, 10 başlık altında müzakerenin başlaması gerekir.

ÖNCE DÜZENLEME SONRA KONGRE

Meclis’te Hakikatlerle Yüzleşme Komisyonu kurulur. Tarafların uzlaştığı 10 başlık altında mutabakat ele alınır. Meclis’te tartışılması, yasalarını ve yeni bir anayasayı çıkarması gerekiyor.

Somut adımlarla yasalar çıkarılarak özgür yurttaşlık temelinde düzenlemeler yapılırsa PKK kongresini toplar; silahlı süreci noktalar.”

EŞME ANKARA’DA KARARLAŞTIRILDI

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın açıklamalarının söylemde kalmaması gerektiğini belirten Hozat, Süleyman Şah Türbesi’ne yapılan TSK operasyonuna YPG’nin destek verdiğini ileri sürdü.

Öcalan’ın ‘Eşme ruhu’ dediği olaya ilişkin şu sözleri sarf etti: “Salih Müslim (PYD lideri), Ankara’da AKP yetkilileri ile görüşmeler yaptı.

Süleyman Şah Türbesi’ne operasyon tartışıldı. Birlikte karara gidildi. YPG operasyona katılacaktı. Rojava’da kantonun izni dahilinde Türk askeri gitti operasyon yaptı.

YPG direkt yer aldı bu operasyonda. Türbe getirilirken güvenliğini aldı. Eşme Köyü de o PYD ile yapılan görüşmede kararlaştırılmıştı.”

Kaynak: Bugün gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "PKK'lı Bese Hozat örgütün silah bırakmak şartlarını açıkladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete