Sahte belgeyle hapisten kaçtı

Ecstasy imal ederken yakalanıp cezaevine gönderilen sabıkalı uyuşturucu baronu Doğan Alagöz, sahte ilamla kendisini tahliye ettirdi. Olay bir ay sonra ortaya çıktı
İstanbul İkitelli İSTOÇ'ta 2010'da ecstasy imalathanesine dönüştürdüğü depoya yapılan baskında yakalanan sabıkalı uyuşturucu baronu Doğan Alagöz, 12 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Almanya, Fransa, İtalya ve Türkiye'de toplam 20 yıl hapis yatan "Uyuşturucu Doktoru" lakaplı Alagöz Silivri 4 Nolu cezaevi'nde cezasını doldururken, 16 Ocak 2015 günü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "Yargıtay'dan" Alagöz'ün tahliyesini içeren bir ilam gönderildi.

Mahkemedeki memur rehberden bakıp Yargıtay'ı aramak yerine faksın altındaki numarayı aradı ve telefona yanıt veren kişi belgeyi teyit etti.

İlamın gönderildiği cezaevi yönetimi de mahkeme kalemini arayıp tahliyeyi teyit etti ve Alagöz aynı gün serbest bırakıldı. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'ndaki infaz savcısı Ahmet Aykuş, olaydan 1 ay sonra hatayı fark etti. İlamın sahte olduğu anlaşılınca, firari uyuşturucu baronu hakkında derhal yakalama kararı çıkarıldı.

LAKABI 'DOKTOR'

Almanya, Fransa, İtalya ve Türkiye'de toplam 20 yıl hapis yatan "Uyuşturucu Doktoru" lakaplı Doğan Alagöz 2010'da yine yakalanıp 12 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Kaynak: Sabah

    :

    :

    :

    :

    "Sahte belgeyle hapisten kaçtı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete