IŞİD’e katılan 11 genci CHP milletvekili buldu!

IŞİD’e katılan 9’u İngiliz, ABD ve Kanada vatandaşı 11 Sudanlının izini CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu buldu.
14 Mart’ta Türkiye üzerinden Suriye’nin IŞİD kontrolü altındaki bölgesine geçtiği öğrenilen 8’i yeni mezun, 3’ü tıp fakültesi öğrencisi olan Sudanlı gençlerin örgütün iki sahra hastanesinde olduğu belirlendi.

İKİ AYRI KENTTE SAHRA HASTANESİNDELER

Hürriyet’ten Okan Konuralp’in haberine göre Eski Hatay Tabip Odası Başkanı Ediboğlu, “Gaziantep, Urfa ve Kilis bölgesinde görevli doktor arkadaşlarımın yardımıyla 11 Sudanlı gencin IŞİD’in kontrolü altındaki bölgenin hangi kentlerinde olduğunu tespit ettim.

3’ü Jarabulus, 8’i Rakka’daki sahra hastanelerinde. Ailelerine gereken bilgileri verdim. Onlar da vatandaşı oldukları ülke büyükelçilikleri aracılığıyla çocuklarının bölgeden alınarak Türkiye’ye getirilmeleri konusunda girişimi başlattılar.

İngiltere ve ABD İstihbarat birimleri aracılığıyla bizim istihbarat birimleri arasında kısa sürede bir koordinasyon sağlanırsa çok kısa sürede çocukların ailelerine teslim edilebileceğini düşünüyorum”
bilgisini verdi. Ediboğlu, özetle şunları söyledi:

112 ACİL HATTI

“Gelişmeler paralel olarak önce Türkiye sınırları içinde bulunan ve sadece Suriye’de savaşanları tedavi eden hastaneler, vatandaşların gösterdiği tepkiler nedeniyle Suriye tarafına kaydırıldı.

Yaralıların yüzde 80 orada tedavi edilebiliyor. Yüzde 20’si için ise 112 Acil Servil sistemi kapsamında bir iletişim hattı kuruldu. Genel hatlarıyla oradaki hastanelerden Türkiye’ye getirilmesi gerekenlerin bilgisi ya da hastanelerin ihtiyaçları bu iletişim hattı üzerinden aktarılıyor.

Haliyle de oradaki doktorlar ile buradaki doktorlar arasında ister istemez bir iletişim kuruluyor. Özetle devlet istese sadece 112 üzerinden dahi o gençlerin nerede olduğunu bulurdu, bulmadı. Bilerek bulmadı. Ben ise doktor arkadaşlarım sayesinde gençlerin yerini tespit etmeyi başardım.

PEKİ NASIL DÖNECEKLER

7’si İngiltere, ikisi Sudan ve ABD ve Kanada vatandaşı 11 genç de reşit. Haliyle kendi istekleriyle oradalar. Tek yol, örgütün, istihbarat birimleri tarafından ikna edilmesi.

Onların yerine yeni doktorlar bulunursa -ki ben bu arayışın başladığını düşünüyorum- o zaman gençler geri gönderilebilir. Zaten doktorların pek çoğu geçici olarak bölgeye geliyor. Görev üstlenip sonra dönüyorlar. Bu sefer de böyle olacağını düşünüyorum.”

Kaynak: Okan Konuralp | Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD’e katılan 11 genci CHP milletvekili buldu!" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete