Arınç- Gökçek düellosunda bunları gözden kaçırmayın...

CHP Ankara milletvekili Aylin Nazlıaka, "Gökçek’i kulaklarından yakalamıştım, kulaklarını koparan Bülent Arınç oldu!" diyerek konuya farklı bir boyut getirdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"GÖKÇEK'İN SUÇLARINI ÖRTENLER DE GÖKÇEK KADAR SUÇLU"

Melih Gökçek ile defalarca karşı karşıya gelen ve onlarca iddia ortaya atan isim CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Arınç- Gökçek savaşına ilişkin açıklama yaptı. 

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nın uygulamalarıyla ilgili 100’ü aşkın soru önergeme cevap vermeyen AKP Hükümeti, bugün kendi istikballeri için kirli çamaşırları ortaya dökmeye başlamışlardır" diyen Nazlıaka, "Arınç'ın açıklamalarında benim açımdan yeni bir şey yok. Kendisi yıllardır Gökçek hakkında söylediklerimizden farklı bir şey dile getirmedi" ifadesini kullandı." 

"ARINÇ, NİYE BUGÜNE KADAR KONUŞMADI?"

Nazlıaka şöyle konuştu:

"Yeni olan şey Arınç’ın söylediklerinin içeriği değil, bunların bir hükümet yetkilisi tarafından dile getirilmesidir. Bugüne kadar Gökçek’in suçlarını örtenler, saklayanlar, pazarlık konusu yapanlar bugün birden eteklerindeki taşları dökmeye başlamışlardır.

Gökçek'in suçlarının bugüne kadar üstünü örtenler de Gökçek kadar suçludur. Bülent Arınç bugün konuştuğu için kendini kurtaramaz. Bugüne kadar niye konuşmadığını açıklamak zorundadır.

Halen AKP'nin geleceğini düşündüğü için seçimlere kadar konuşmayacağını söylüyor. Gelecek nesilleri değil gelecek seçimleri düşünen bu zihniyetle mücadele etmek halkımıza olan borcumuzdur.
 
"HEM GÖKÇEK HEM ARINÇ YARGILANMALI"

Bülent Arınç’ın, Melih Gökçek için söylediği “Bu yapının (paralelin) kucağında oturmuştur”, “bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır”, “yurt yerleri vermiştir”, “zengin iş adamlarına okullar yaptırmıştır”, “imar planlarında değişiklikler yaptırmıştır” sözleri için Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 160. Maddesi gereği Cumhuriyet savcıları tarafından başlatılan soruşturma bir an önce sonuca ulaşmalıdır.

Melih Gökçek yargılanırken Arınç’ın da yargılanması gerekmektedir; Türk Ceza Kanunu’nun 278. Maddesine göre “suçu yetkili makamlara bildirmeyen kişi, 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”

Ama TCK’nın 279. Maddesine göre suçu “Bildirmeyen kamu görevlisiyse ve bunu göreviyle bağlantılı olarak öğrenmişse bu kez 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası”na çarptırılır.

BUNLARI DA GÖZDEN KAÇIRMAYIN!
 
Arınç ile Gökçek arasında devam eden söz düellosunda gözden kaçırılmaması ve cevaplanması gereken soruları bir kez daha soruyorum:
 
1) Ankara’da Melih Gökçek’in Belediye Başkanlığı döneminde belediyeye ait satılan arsalar hangileridir? Bu arsalar hangi usulle ve hangi bedelle kimlere satılmıştır?

Bu arsaların satış ve piyasa değerleri nedir? Arada fark varsa yaratılan kamu zararıyla ilgili soruşturma açılacak mıdır?

2) Ankara Büyükşehir Belediyesine ait arsalar seçim yatırımı olarak, Melih Gökçek tarafından düşük fiyatlarla belli gruplara mı satılmıştır? Sayın Başbakan Yardımcısının beyanı ihbar olarak kabul edilecek midir?

3) Ankara’da Melih Gökçek döneminde satılan arsalarla ilgili soruşturma başlatılacak mıdır?
 
Bu soruların cevaplarını bilip de susanlar, dilsiz şeytandır… Hem Gökçek’e hem de Arınç’a buradan hatırlatıyorum… Gerçeklerin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır!
 
"KULAKLARINDAN YAKALAMIŞTIM, KOPARAN ARINÇ OLDU!"

Melih Gökçek’i kulaklarından yakalamıştım, kulaklarını koparan Bülent Arınç oldu. Ankara’yı derebeylikle yöneten bu kişinin ve zihniyetin hak ettiği cezayı alacağına inanıyorum. Bu andan itibaren mızrak çuvala sığmaz!
 
Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Arınç- Gökçek düellosunda bunları gözden kaçırmayın..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete