MEB yurtdışındaki okullarının kapısına kilit vurdu

Milli Eğitim Bakanlığı yurtdışındaki Türk vatandaşların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için açtığı okulların kapısına kilit vurdu.
Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların eğitim ve öğretim çağındaki çocuklarının eğitim ihtiyaçları için okul açan MEB'in Suudi Arabistan, İran, Afganistan, Kuveyt, Belçika, Danimarka, Avusturya, Romanya, Moldova, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan’da okulları bulunuyor.

Bu okullarda Türkler'e MEB’in belirlediği müfredat dahilinde eğitimler veriliyor. 

İTALYA’DA 2, BAHREYN'DE 1 ÖĞRETMEN

Arap baharı sonrasında Libya’da baş gösteren karışıklıkları bahane eden MEB bu ülkedeki okullarının kapısına kilit vurdu.

Bakanlık, hiçbir açıklama yapmadan Kazakistan’daki okullarında da eğitim ve öğretime ara verdi. MEB, yurtdışındaki Türkler'in çocuklarının eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için toplam 1702 öğretmen görevlendirdi.

Bu öğretmenlerin 514’ü Almanya’da, 360’ı Suudi Arabistan’da, 119’u da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunuyor. Bazı ülkelerdeki öğretmen sayısının azlığı ise dikkat çekiyor.

MEB’in İran’da 8, Tacikistan’da 5, Bulgaristan’da 3, İtalya’da 2, Lüksemburg’da 1, Bahreyn’de 1 öğretmeni bulunuyor.

BAKANLIK BÜTÇESİNDEN

Yurtdışında büyükelçilikler ve başkonsolosluklar aracılığıyla MEB'e bağlı olarak faaliyet gösteren okulların hizmet binası yapımı, donatımı, kefalet ücreti ve kira giderleri ile diğer ihtiyaçları Bakanlık bütçesinden karşılanıyor.

DOĞU'YA GİTMEYEN ÖĞRETMEN AFRİKA'YA NASIL GÖNDERİLECEK?

Pak Eğitim İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran, bakanlığın daha önce Türk okullarının bulunduğu ülkelerde okul açacağını duyurduğunu hatırlatarak,

"Türkiye’nin dört bir yanındaki MEB'e bağlı okullara bakıldığında hâlâ elinde tezeği ile okula giden, 5 kilometre yürüyen öğrenciler var.  Bunlar altyapımızın, Milli Eğitimimizin buna hazır olmadığının göstergesi" dedi.

"Ayrıca doğudaki illere gönderemediğimiz öğretmenleri Afrika’ya, Sibirya’ya ve dünyanın daha birçok yerine gönderme imkanımızın olmadığı ortaya çıkıyor" ifadesini kullanan Kayışkıran, "Keşke o okullar kapanmasaydı. O okullarla birlikte yeni okulların açılabilmesini, dünyanın dört bir yanında Türk bayrağının dalgalanmasını arzu ederdik” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bugün gazetesi
  • mesut çabuk
    okuduğunuzu anlamaktan aciz misiniz? mesut çabuk - 25 Mart 2015 editör arkadaş, ya okunmak için böyle bayt bir numaraya başvurdunuz ya da okuduğunuzu anlamaktan acizsiniz.. İçerikle başlık arasında bir ilişki nasıl kurdunuz? Kapatılan MEB okulu!!!

:

:

:

:

"MEB yurtdışındaki okullarının kapısına kilit vurdu" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete