​KYK’ya cemaat ayarı!

Öğrenci yurtları yakın markaja alınıyor. Cemaat yurtları için yapılan düzenleme yerinden denetim imkanı getirecek.
Hükümet, ülke geneline yayılan özel yurtları yakından denetleyebilmek için Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun teşkilat yapısını sil baştan değiştiriyor. Meclis’te görüşülen düzenlemeyle Kredi ve Yurtlar Kurumu bölgesel yapılanmadan il bazında yapılanmaya geçecek.

Kurum’un 20 bölge müdürlüğü kaldırılacak, onun yerine 81 ilin tamamını kapsayan il müdürlükleri kurulacak. İlkokuldan üniversiteye kadar tüm öğrenci yurtlarının denetimi Milli Eğitim Bakanlığı yerine doğrudan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda düzenlemeyi savunan Spor Bakanı Çağatay Kılıç, “Kredi ve Yurtlar Kurumu şu anda 20 tane bölge müdürlüğü üzerine kurulmuş. 20 bölge sistemi artık ihtiyaca yanıt veremiyor. Yurtlarımızda kapasite 400 bine yaklaştı. Yurtlarda barınan öğrenci sayısı ise 370 binin üzerine çıkmış durumda” dedi.

AKP Milletvekili Ekrem Çelebi, Bakan Kılıç’a, “ Özel üniversite öğrenci yurtlarının denetlenmesinin size geçmesi gerekir” önerisinde bulundu. Bakan Kılıç, “Bu tür değişiklikleri zaten biraz da bu yüzden istiyoruz. Çünkü şu anki teşkilat yapımızla gerektiğinde müdahale etme şansımız az” dedi. Kılıç, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bakanlık olarak özel yurtların denetlenmesiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Biz geçmişten gelen deneyimimizle yurtlarda denetimin nasıl yapılacağını biliyoruz. Özel yurtların da kredi yurtlar tarafından denetlenmesinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenmesinden daha doğru olduğunu düşünüyorum. Zaten ona göre de çalışma yapıyoruz.”

Kaynak: Erdoğan Süzer/ Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​KYK’ya cemaat ayarı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete