İnsan dışkısını ‘bal gibi yiyen’ Prof. Şengör: Evren’in yaptığı her şeyi onaylıyorum

12 Eylül askeri darbesinin mimarı Kenan Evren’in yaptığı ‘her şeyi onayladığını‘ söyleyen jeoloji profesörü Celal Şengör, birine insan dışkısını yedirmenin işkence olmadığıını ve kendisinin ‘bal gibi yiyeceğini‘ savundu.
Celal Şengör, ‘Türkiye halkının cahilliğinden‘ dem vurup, bu toplumu bir oligarşinin yönetmesi gerektiğini savundu.

‘Türk milletinin şu anda içinde bulunduğu feci durumun‘ tek nedeninin ‘cehalet‘ olduğunu söyleyen Şengör, “Başka hiçbir nedeni yok. Kendimizi idare edemiyoruz, çünkü cahiliz. Adam gibi bir sağlık sistemi geliştiremiyoruz, çünkü cahiliz. Ciddi bir sanayimiz yok, çünkü cahiliz. Birbirimizi kazıklayarak yaşayabileceğimizi düşünüyoruz, çünkü cahiliz. Bunun nereye gideceğini göremiyoruz!” dedi.

TAYYİP BEY KENDİNİ ZENCİLERE BENZETİYOR

Kendisini ‘elitist‘ olarak tanımlayan Şengör, cehaletten demokrasiyle kurtulmanın mümkün olmadığını iddia ederek,“Çünkü halk, kendi gibi cahili seçmeyi seviyor. Çünkü onun dilini anlıyor.

Dolayısıyla bir de bir hınç var. Tayyip Bey ikide bir bunu da çok körüklüyor. Beyaz Türkler, Kara Türkler: Kendini Amerika’daki zencilere benzetiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a kızmadığını tüm sorumlunun ona oy veren halk olduğunu savunan Celal Şengör, Türkiye’de İlber Ortaylı, Murat Bardakçı, Fatih Altaylı ve Orhan Bursalı’nın ‘elit‘ olduğunu öne sürdü.

DENİZ GEZMİŞ EŞKIYAYA KAHRAMAN DEDİLER

1980 darbesinde Kenan Evren’in yaptığı her şeyi onayladığını açıklayan jeoloji profesörü, “Bir kere dışkısını yedirmek işkence değil. Ben bal gibi yerim.

Niye biliyor musun?” diyerek nedenini şöyle açıkladı: “Bir gün San Diego Hayvanat Bahçesi’nde goriller birbirlerine dışkılarını ikram ediyorlardı. Onlar da bizim gibi primatlar. Gayet güzel, hiçbir şey de olmaz.”

Evren’le ilgili güzellemelerinin yanında Şengör, 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş’e de değinerek, “Deniz Gezmiş gibi bir eşkıyaya kahraman denildiğini gördüm!” dedi.

AYSUN KAYACI'NIN OYU DA PEK MAKBUL SAYILMAZ


Eğitimsiz insanların oy kullanmaması gerektiğini savunan Şengör, bu tezin daha önce manken Aysun Kayacı tarafından dile getirildiğinin hatırlatılması üzerine “Yahu kardeşim yani Aysun Kayacı işte!

Aysun Kayacı’nın oyu da pek makbul bir oy sayılmaz! Değil mi arkadaşım, yani kusura bakmayalım. Bakın iş, bütün bir iş şuraya geliyor. Cahil ve akılsız bir iş yaparsa bu iş adam gibi olabilir mi? Bu soruya siz ne cevap vereceksiniz?” yanıtını verdi.

YAŞAR KEMAL'İN KİTABINDA SIKILDIM, OKUMADIM

Hayatında hiç ekmek almadığını, halkın içine karışmadığını ve insanları genel olarak sevmediğini söyleyen Şengör, Orhan Pamuk ve Yaşar Kemal kitaplarını okurken sıkıldığını ve bitiremediğini belirtti. 

Kemal Sunal’a ise ‘hiçbir zaman tahammül edemediğini‘ ifade eden Şengör, “Küfür etmeyi komik olmak zanneden zavallılardan. Ama mesela bir Metin Akpınar büyük adamdır, büyük sanatçıdır” ifadelerini kullandı.

İSTANBULLULAR APTALLIKLARINDAN DOLAYI DEPREMDEN KORKMUYOR

Jeoloji profesörü beklenen ‘büyük İstanbul depremi‘ hakkında İstanbulluların ‘umursamazlığını‘ ise şöyle değerlendiriyor:“İstanbul halkı da korkmuyor! Aptallıklarından? Bilmiyorlar ki! Adam yarınını düşünemiyor.”  

Kaynak: Armağan Çağlayan | Radikal Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "İnsan dışkısını ‘bal gibi yiyen’ Prof. Şengör: Evren’in yaptığı her şeyi onaylıyorum" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete