Hastanelere resmi polis atanmalı

6 ayda iki doktorun öldürüldüğü Samsun'da sağlıkçılar önlem istedi.
Samsun'da geçen mayıs ayında Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde üç kurşunla öldürülen Op.Dr.Kamil Furtun'un ardından, önceki gün de Op. Dr. Aynur Dağdemir'in öldürülmesi sağlık camiasını endişelendirdi.Türk Sağlık- Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, caydırıcı önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Geçen Mayıs ayında Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevi başında üç kurşunla katledilen evli ve bir çocuk babası Op.Dr.Kamil Furtun'un acısını henüz unutulmamışken özel hastanede Kadın Hastalıkları ve Doğum

Uzmanı evli ve ikiz kız çocuğu annesi Op.Dr.Aynur Dağdemir'in, üç bıçak darbesi ile öldürülmesi sağlıkçıları korkuttu. 

Op. Dr. Aynur Dağdemir'in öldürülmesi tüm sağlık camiasını yasa boğarken, gebeliğini tkip etitği kadınlar, doğumunu yaptırdığı bebekler, çocuklar ve ailelerini de derinden üzdü. Dr. Dağdemir'in facebook sayfasına yazılan mesajlar, okuyan herkesi duygulandırdı.

İşte yazılanlardan bazıları:

'Bize sadece doktorluk yapmadınız daha fazlasıydı. Emeklerinizi saysam bitiremem en zor zamanlarımızda bizi bizden daha çok düşündünüz. Bebeklerimizi ilk siz aldınız elinize, elimi tutup iyi olduklarını ilk siz söylediniz, torunlarım mı gelmiş, diyerek kucağınıza alışınız an be an aklımda. Nur içinde yatın Aynur Hocam.', '9 ay boyunca bana doktorluk değil annelik yaptın. Masal ilk sizin elinizi tuttu, ilk size ağladı, ilk size baktı. Sen bizim doktor ananemizdin, öyle sevdin torununu, melek yüzlü kalbi temiz insan, bunu yapanların yanına kalmasın.' 

Bugün mezarlığa yakınlarının kabirlerini ziyaret için gelenler Op. Dr. Aynur Dağdemir'e dua etti. Dr. Aynur Dağdemir'in tabutu üzerindeki kasımpatı çiçeklerinin de mezarının üzerine serildiği görüldü.

"HASTANELERE RESMİ POLİS ATANMALI"

Samsun'da 6 ay içerisinde yaşanan iki doktor cinayetinin sağlık çalışanlarını endişelendirdiğini söyleyen ve bir sağlık çalışanı olduğunu ifade eden Türk Sağlık- Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, "Hastanelerde ciddi anlamda elle dedektör ve X-Ray cihazları olması lazım.

Resmi polis atanmalı. Bunların olduğu yere çok rahat ekmek bıçağı ile ateşli silahla hiç kimse hastaneye giremez. Hastanelere insanlar çok rahat silahla girebiliyor. Sıkıntı bu" dedi.

Özel güvenlik görevlilerinin yetersiz kaldığını, onların da kendilerine saldırılacağı endişesiyle çekindiklerini belirten Çakmak, "Polisin ciddi anlamda caydırıcılık özelliği var. Artık kaç kişinin ölmesi lazım ki bunlar yapılsın. X-Ray cihazları artık her yerde var. Hastanelerde de olması gerekir. Sağlık çalışanlarına darp, küfür, şiddet uygulayanların çok ciddi anlamda sağlıktan men edilmesi lazım. Devletin bunlara ücretsiz sağlık hizmeti vermemesi lazım. Hapis cezası uygulamalı. Devleti uğrattığı zarar cebinden alınacak. Caydırıcı önlemler olmalı"
diye konuştu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Hastanelere resmi polis atanmalı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete