close

Çağlayan Adliyesi'nin İsmi Mehmet Selim Kiraz Adliyesi oldu

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı basın açıklamasında "Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adliyesi olacak." dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, DHKP-C'liler tarafından İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın cenaze törenine katıldı.

Başbakan Davutoğlu törenden sonra yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına ve bütün milletimizin bir vefa borcu olarak İstanbul Çağlayan Adalet Sarayı'nın adı bundan sonra Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecektir. Mehmet Selim Kiraz adaletin vakarını, onurunu korumuştur." ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satıbaşları:

"ŞEHİT AİLESİNİN METANETİ BİZİ DUYGULANDIRDI"

"Aynen Özgecan'ın babası gibi Hakkı Bey (Savcı Kiraz'ın babası) de öyle mesajlar verdi ki bu asil aileye her bir ferdine teşekkürler ediyorum. Bu mesajları alıp bütün medyanın, STK'ların duvarlarına temel ahlakın ilkleri olarak asmak lazım.

"ŞİMDİDEN UYARIYORUM..."

Bu terörisler yurtdışı bazı görüşmeler yapmışlar. Biz bu oyuna ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi dahi yüzünü örterek molotofkokteyline yönelirse şimdiden uyarıyorum müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak. Bu saldırının tuzak olduğunu halkımız fark etti.

"KENDİLERİNE BİR BAKSINLAR"

Medyanın bir kesimi, daha ailenin acısı dururken o resimleri yayınlama ahlaksızlığını göstermiştir. Siyasileri bir muhasebe yapmaya davet ediyorum.

"KILIÇDAROĞLU'NUN O TAVRI UNUTULMAYACAK"

Sayın Kılıçdaroğlu beni, bizi eleştireceğini e keşke burada olsaydı acıyı beraber paylaşsaydık, namazda aynı safhada dursaydık. Kılıçdaroğlu'nun attığı tweetler…Bu saldırı nasıl unutulmayacaksa o tweetlerde unutulmayacaktır. Bahçeli'nin yaptığı açıklama da öyle.

"ŞİMDİ HESAP VAKTİ"

Cenazeyi defnettiğimiz için söylüyorum, bu ülkenin kaderi hepimizin kaderi. Bu cenazede bulunmayan Kılıçdaroğlu be Bahçeli iç güvenlik paketine karşı çıkmışlardır. Şimdi hesap vaktidir. Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli bugün burada olsaydı bu eleştirileri yapmayacaktım.

"İÇERİDEN SİLAH SESLERİ GELDİĞİ ANDA..."

Olayda Emniyet güçlerimiz aldıkları talimatın gereğini yapmışlardır. En baştan beri, 'her türlü yöntemi kullanınız ve savcımızı salim kurtaracak şekilde çalışmanızı yürütünüz. Etkin şekilde müdahale etmekten kaçınmayın' dedik. İçeriden silah sesi geldiği anda da odanın duvarları da patlatmak suretiyle içeri girilmiş. Arka tarafa barikatlar kurulmuştu çünkü. Maalesef savcımızı kurtaramadık.

"KARŞIMIZDA ŞER İTTİFAKI OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ"

Teröre karşı bütün siyasilerle karşı karşıya gelmeye, konuşmaya hazırım ama seçim yaklaşıyor, hükümeti yıpratalım derlerse buna müsaade etmeyiz. Baktım kimseden destek yok, gerekirse sağıma soluna bakmadan tek başımıza yolumuza devam ederiz, tek başımıza yürümeyi de biliriz. Bu olayla ilgili kim olursa olsun, hangi ine girmiş olursa, her türlü operasyonun yapılması talimatını verdik. Bu alçakça saldırı... Karşımızda bir şer ittifakı olduğunun farkındayız. Bugün de Kartal AK Parti binasına girildi.

"BİR KİŞİ DAHA YÜZÜNÜ ÖRTEREK MOLOTOFA YÖNELİRSE..."

Halkımıza ve herkese hitap ederek söylüyorum, 2013 senaryosu uygulanmak isteniyor. Bu saldırı ilk defa olmuyor. Reyhanlı'da, Gezi'de bunu yaptılar. Seçime giderken kaos ortamının istendiğinin farkındayız. Basın mensuplarının ve siyasilerin oluşturduğu cepheyi gördük. Biz bu oyuna gelmeyiz, bu ülkeyi kurban etmeyiz. Bir kişi daha yüzünü örterek molotofa yönelir şimdiden uyarıyorum hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir.

Niyeti ne olursa olsun, kim olursa olsun… Bu alçakların dün yaptıklarından sonra sokaklarda her türlü tedbirin alınması talimatını verdik. Seçimde şöleni hep beraber yaşayacağız. Tekrar başımız sağolsun diyorum, taziyelerimi sunuyorum. Tuzaklara karşı uyanık olmalıyız.

"GAZETECİLERE AKREDİTASYON TALİMATINI BEN VERDİM"

Gazetecilere akreditasyon talimatını ben verdim. Bir daha olsa bir daha veririm. Basın özgürlüğü kadar önemli olan insanların matemine saygıdır. Bundan sonra herkes dikkat edecek. O basın organlarının bu cenazeye katılma hakkı yoktur. Bazı basın organlarında insani duyarlılık bile göremedim. Şu anda bunu yapmam teröristlere yarar diye düşünmeleri lazım. Yayın yasağı kalkınca direkt yasak kalkar mı."

    :

    :

    :

    :

    "Çağlayan Adliyesi'nin İsmi Mehmet Selim Kiraz Adliyesi oldu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ