Komünist Gençlik: Mahmut Ak İÜ'ye rektör olamaz!

Komünist Gençlik, İstanbul Üniversitesi'nde açık ara seçilen Raşit Tükel yerine Mahmut Ak'ın rektör olarak atanmasına tepki gösterdi.
İstanbul Üniversitesi rektörlüğüne açık ara seçilen Raşit Tükel yerine Mahmut Ak'ın rektör olarak atanmasına Komünist Gençlik tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi'ne rektör olamaz" denildi.

Açıklama şu şekilde:

Diktatör, AKP’den milletvekili adayı olmak üzere rektörlük görevinden istifa eden kendi doktoru Yunus Söylet’in yerine gecenin bir vakti başka bir yandaşını atadığını ilan etti.

Beklenen oldu, geçtiğimiz günlerde yaşanan polis terörü ve gözaltılarla verilen gözdağının ardından İstanbul Üniversitesi’nde rektör koltuğuna kimin oturacağı bir gece açıklandı.

Yapılan seçimleri kazanan ilerici aday Prof. Dr. Raşit Tükel’in yerine seçimlerde ikinci olan AKP’li Mahmut Ak atandı.

Üniversitelerde bilimin yerini hurafelerin, akademik çalışmaların yerini umre gezilerinin, piyasacı şarlatanlıkların alması doğrultusunda uzun süredir bir dönüşüm gerçekleştiriliyor.

GERİCİ PİYASACI ZİHNİYET

İktidar tarafından atılan adımların tamamı bu amacı gözetiyor. Bu nedenle YÖK’ün ve Erdoğan’ın penceresinden bakıldığında AKP’li Mahmut Ak en doğru adaydır. 12 yıllık AKP iktidarı boyunca eğitim alanına çöreklenen gerici, piyasacı zihniyetin bir ürünü olarak diktatörün aldığı bu karar bizleri şaşırtmamıştır.

Öte yandan, yalanla, baskıyla, kanla, korkuyla ülkeyi yönetebileceğini düşünen pervasızlığa, son fetvasını verdiği yerde, İstanbul Üniversitesi’nde dur denmelidir.

TEPEDEN İNDİRİLEN İNTİHALCİLER

Üniversitenin ilerici birikimi, öğrencileri, akademisyenleri baskıyla üniversiteden uzaklaştırılan bilim insanlarının yerine tepeden indirilen intihalcilere, yandaşların ve polisin provokasyonlarına, gerici-faşist çetelere bugüne kadar karşı durdu. Prof. Tükel’in kazandığı seçimler bunu tekrar gösterdi.

Erdoğan uzun süre bu dirençten çekindiği için atamayı açıklayamamıştır.

Halbuki İstanbul Üniversitesi’nin rektörünün kim olduğu seçim sonuçları açıklandığı andan itibaren bellidir.

Kim olamayacağı da…

Gittiği her yerde duvara toslayan, istenmeyen iktidarın talana ve gericiliğe dayalı rejimi çözülüyor.

Ülkeyi yönetemeyen ve kolluk gücüne sarılan AKP iktidarını da, İstanbul Üniversitesi’ni zapturapt altında tutmak için yolladığı memurunu da kabul etmiyoruz.

Bu yobaz, katil, hırsız iktidarın memurunu üniversitemizden kovalayacağız!

MAHMUT AK İÜ’YE REKTÖR OLAMAZ! 

Komünist Gençlik

Kaynak: SoL

    :

    :

    :

    :

    "Komünist Gençlik: Mahmut Ak İÜ'ye rektör olamaz!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ