​Hozat: HDP Meclis'e girmezse...

KCK Eş Başkanı Bese Hozat: Erdoğan mevcut durumda Ordu yoluyla büyük bir provokasyon harekatı başlatmış durumdadır
Hozat, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın, "HDP, Meclis'e girmezse kıyamet kopmaz." sözlerine ilişkin, "HDP Meclis’e girmezse ne olacağı dünden bellidir; AKP Meclis’ten çıkardığı savaş konseptini derhal uygulayacak, Türkiye büyük bir kaos ve iç savaşın içerisine girecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe deklarasyonunu ve İzleme Heyeti ile ilgili eleştirilerinin ardından Ordu'nun harekete geçtiğini, sınır hatlarında askeri operasyon ve saldırıların yoğunlaştığını belirten Hozat, "AKP savaş planını uygulamak için HDP’nin baraj altında kalmasına gayret ediyor. AKP, seçim öncesi bir savaş ve şiddet ortamı yaratarak, müzakere yapmamayı, HDP’yi kendisinin oluşturduğu gündeme çekerek yıpratmayı ve seçim sonrası savaş konseptini uygulamanın ortamını oluşturmayı hedefliyor. Erdoğan mevcut durumda Ordu yoluyla büyük bir provokasyon harekatı başlatmış durumdadır" ifadelerine yer verdi.

Bese Hozat'ın Özgür Gündem'de 'HDP barış, AKP savaş demektir' başlığıyla yayımlanan (1 Nisan 2015) yazısı şöyle:

'HDP barış, AKP savaş demektir'

Dolmabahçe deklarasyonu ve ardından Önder Apo’nun Newroz’da açıkladığı tarihi Barış Manifestosu resmi müzakere sürecini olmazsa olmaz bir gereklilik haline getirdi.

Müzakere süreci kapıya dayanınca yine her zamanki gibi AKP gerekçeler üreterek manevra  yapmaya başladı. Tayip Erdoğan “Kürt sorunu yoktur” diyerek ilk tartışmayı başlattı.

Erdoğan, İzleme Kurulu’nu yanlış bulduğunu, böyle bir kurula ihtiyaç olmadığını belirterek “Kürt sorunu yoktur” ile açtığı gündemi yoğunlaştırdı.

Yalçın Akdoğan ise; “HDP süreci zehirledi, iklimi değiştirdi” diyerek Erdoğan’ın oluşturduğu gündemi destekleyen bir yaklaşım içerisine girdi ve ‘müzakere olmaz teorisi’ni bir adım ileriye taşıdı.

Oysa bazı çevreler Bülent Arınç’ın çıkışından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin farklı düşündüğünü tartışmaya başlamıştı. Yalçın Akdoğan’ın tutumuyla açığa çıktı ki süreç konusunda AKP’de köklü bir görüş ayrılığı yoktur.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "​Hozat: HDP Meclis'e girmezse..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ