Bakan Avcı'dan öğretmenler için eş durumu açıklaması

Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı, eş durumuyla yer değiştirme ve özür durumu uygulaması konusunda öğretmenlere açıklamalarda bulundu.
Bakan Avcı, "Bu yıla mahsus olmak üzere bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ile eşi bir yıl çalışmış olmak koşuluyla öğretmenler yer değiştirme, özür durumu uygulaması talebinde bulunabilecekler." dedi.

Bakan Nabi Avcı, Eskişehir Valiliğinde düzenlediği basın toplantısında, eş durumuyla yer değiştirme ve özür durumu uygulaması konusunda açıklamalarda bulundu. Avcı, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in kar nedeniyle okulların uzun süreli tatil edilmesini yönündeki eleştirilerine de cevap verdi.

"Özür ve eş durumu personel atamaları malumunuz başladı." diyen Bakan Avcı, şu açıklamayı yaptı:

"Tabi müracaatlar neticelenmeden kaç kişi, hangi alanda ne kadar atama ve yer değiştirme talebi olacak. Bunu şimdiden söylemek mümkün değil. Ama bu yer değiştirme talebinde bulunacak öğretmenlerimiz için gerekli kolaylıkları, düzenlemeleri yaptık. MEB olarak eşi özel sektörde çalışan öğretmenlerimizin yer değiştirme talebinde bulunabilmeleri için biliyorsunuz, kamu kurumu yönetmeliğinde en az üç yıl sigortalı çalışma şartı var. Halâ da var. Fakat bu yıla mahsus olmak üzere MEB’deki öğretmenlerin özür durumu ve yer değiştirmeleri konusunda bir kere mahsus olmak üzere bir uygulama yapacağız. Dolayısıyla bir yıl sigortalı çalışma koşulunu yerine getiren eşler ve eşi bir yıl çalışmış olmak koşuluyla öğretmenler yer değiştirme, özür durumu uygulaması talebinde bulunabilecekler."

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in okulların kar nedeniyle uzun süreli tatil edilmesi yönündeki eleştirileriyle ilgili soruya Bakan Avcı, "Türkiye'de, mevsim normallerinin üzerinde birçok vilayetimizde kış şartları yaşıyor. Ben eski Milli Eğitim Bakanımız Hüseyin Çelik Bey'e teşekkür ediyorum ama MEB kurumsal bir kurum. Gelişmiş bir bakanlıktır. Ben burada öncelikle bu şartları en ince ayrıntıya kadar değerlendiren, tüm parametreleri hesaba katarak nihai kararları oluşturan valilerimize, il ve ilçe milli eğitim ile kaymakamlarımıza, bu süreçte gösterdikleri dirayet, feraset ve basiret için teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Kendileri için önemli önceliklerinin çocukların, öğrencilerin, öğretmenlerin sağlığı, güvenliği olduğunu kaydeden Avcı, "Her şey ondan sonra gelir. Bu konuda valilerimiz, milli eğitim müdürlerimiz ve kaymakamlarımız son derece isabetli kararlar aldılar. Kendilerine teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.




    :

    :

    :

    :

    "Bakan Avcı'dan öğretmenler için eş durumu açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER EĞİTİM HABERLERİ