Dünya için acilen harekete geçin

Sanatçılar, çocuklar, yazarlar, gazeteciler ve toplumun farklı kesimlerinden bireyler, 28 Şubat’ta düzenlenen basın toplantısıyla 'İklim için, ben de varım!' dedi.
İklim değişikliği, gezegenin şimdiye kadar ki en büyük ortak sorunu diyen, aralarında birçok ünlü ismin de bulunduğu 2 bine yakın kişinin başlattığı "İklim İçin, Ben De Varım!" kampanyası 28 Şubat Cumartesi günü Tatavla Sahne’de gerçekleşen basın toplantısıyla tanıtıldı.

ACİLEN HAREKETE GEÇİLMELİ

Bilim insanlarına göre eğer acilen harekete geçilmezse, dünya iklim değişikliğinde geri dönülemez bir noktaya ulaşacak. Türkiye’de de iklim değişikliği etkisi, kuraklık, aşırı yağışlar, hortumlar olarak hissedilmeye başladı. 

HERKESLE HEP BİRLİKTE YENŞ HAREKET

İklim İçin, Ben De Varım! manifestosunu okuyan tiyatro sanatçısı Eraslan Sağlam, “Gelin, iklim için harekete geçelim. Sürdürülebilir ve tüm canlılar için adil bir gelecek talebiyle, herkesle ve hep birlikte yeni bir hareket yaratalım”  çağrısı yaptı.

Kampanyanın ilk imzacıları; Ahmet İnsel, Cengiz Aktar, Bülent Somay, Mert Fırat, Haluk Bilginer, Fikret Adaman, Can Dündar, Tilbe Saran, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Harun Tekin, Emin Çapa, Fuat Keyman, Şahin Alpay, Yeşim Ustaoğlu, Hakan Bıçakçı, Gündüz Vassaf, Ümit Kıvanç, Ayfer Tunç

    :

    :

    :

    :

    "Dünya için acilen harekete geçin" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ