Sur'da halk tahliye ediliyor

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlar nedeniyle bölge halkının bir kısmı tahliye ediliyor. Kontrol edilen evlerin sakinleri güvenli bölgelere askerin yardımıyla geçiyor.
Sur İlçesi'nde operasyonun sürdüğü bölgelerde sivil halkın daha güvenli olan mahallelere geçmesi sağlanıyor. Bölgedeki güvenlik kuvvetleri, hem tahliye işlemleriyle ilgili bilgi verdi hem de bazı fotoğraflar paylaştı.

Buna göre, askerin yardımıyla bölgeden ayrılan vatandaşların, "Bugüne kadar neredeydiniz, yüzleri maskeli çocuklardan tokat yiyorduk, allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin" dediği belirtiliyor.

"59 YILDIR BURADA YAŞARIM"

Asker, yaşlı bir Sur sakininin "59 yıldır burada yaşarım. Son 5 senedir yaşadıklarımı keşke ölseydim de yaşamasaydım" dediğini ve teröristlere yönelik tepkisini de aktarıyor.

"Kim bu adamlar? Bunlar buraların çocukları olamaz. Buranın çocukları çok temizdi" diyen yaşlı Diyarbakırlı'nın "Bunlar Kürt değil. Bunların yaptığını gavur bile yapmaz. Camilerimizi, evlerimizi yaktılar" diye tepki gösterdiği bilgisi veriliyor.

Kaynak: CnnTürk
sur

    :

    :

    :

    :

    "Sur'da halk tahliye ediliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete