Boynukalın bakan yardımcısı, dövüş sporları şampiyon!

Hürriyet yazarı Birse Gürsel köşesine Abdurrahim Boynukalın'ı taşıdı.
İşte yazının ilgili kısmı...

Abdurrahim Boynukalın ismini Hürriyet'i basan eli sopalılara yaptığı konuşmadan ve daha sonra ortaya çıkan "Bu gazeteciler hiç dayak yememiş" dediği, "Gideceksin bir gece kapısının önüne..." şeklinde devam ettiği kayıtlardan hatırlayacaksınız.

Kendisi Hürriyet binasının camlarının indirildiği saldırıyı da “Dokunulmazlığı kaldırdık” şeklinde yorumlamıştı. Bu arkadaşımız, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı bayrağını, Başbakan Davutoğlu’nun teşekkürleriyle bir başkasına devretti.
 
Bayrağı devretmesi aslında bende bir miktar rahatlamaya sebep oldu. Zira her an o bayrağın direğiyle kalabalığa “Yer misin, yemez misin” diye girişebilir, ahalinin “dokunulmazlığını kaldırabilirdi”!

Öte yandan bu değerli zatın üçlü kararname ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak atanmasını heyecanla karşıladım. Eski basın karşıtı tavrını sürdürürse, bu daha yetkili ve etkili yeni pozisyonunda bambaşka bir hayra vesile olabilir. Gazeteciler genelde biraz lapacı tiplerdir. Habere koştun, röportaja gittin, sabaha kadar masa başında yazdın, sayfa yaptın derken, spora vakit ayırmazlar. Boynukalın’ın bakan yardımcılığıyla birlikte “dokunulmazlık kaldırma eylemleri” çoğalırsa, gazeteciler mecburen kendilerini koruma amacıyla dövüş sporlarına yazılacak, filinta gibi olacaklardır! Basına bir hareket, bir adrenalin gelecektir!

Ben Boynukalın’ın (yaptığı müthiş hizmetlerden dolayı) verilen bu üst düzey görev vesilesiyle, daha “kalifiye standartlarla” çalışmaya başlayacağını sanıyorum. Mesela artık topladığı ekip sadece sopalarla, taşlarla amatörce gazete binası camı kıran bir ekip olmayacaktır. Spor Bakanlığı bünyesinden boks, karate, gülle atma gibi konularda uzmanlar seçilerek daha profesyonel “dokunulmazlık kaldırılma eylemleri” düzenlenebilir.

Ay Spor Bakanlığımız için küçük, biz gazeteciler için büyük bir heyecan bu! Hatta panik!

Derhal judoya başlamalıyım!
 
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Boynukalın bakan yardımcısı, dövüş sporları şampiyon!" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete