Çatışmaların izleri ortaya çıktı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bugün saat 10.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardından mahallelerdeki çatışmaların izleri de ortaya çıktı.
Çatışmalar sırasında Zeynel Abidin ve Kışla Mahallesi'ndeki birçok ev ve iş yerlerine roket ve kurşun isabet ettiği, bu evlerde hasar oluştuğu belirlendi. Mutfağına roket isabet eden evdeki buzdolabının da kurşunlarla delik deşik olduğu görüldü.

Bazı sokaklarda kurulan barikatlar henüz kaldırılmazken, barikatların arkasında PKK'lı terörist görüntüsünde maketler konulduğu, bu maketlerin kurşunlandığı saptandı. Teröristlerin patlayıcı tuzakladıkları çuvala bağlı kabloların da güvenlik görevlileri tarafından imha edildiği gözlendi.

CAMİ BAHÇE DUVARI YIKILDI

Nusaybin'in Zeynel Abidin Mahallesi'nde bulunan Mala Musa Camisi'nin bahçe duvarları da çatışmalar sırasında yıkıldı. Aynı mahallede bulunan ve cenaze namazlarının kılınmasında kullanılan Hacılar Mezarlığı girişindeki Hacılar Camii'nde duvardaki dolapta Kuran-ı Kerim'e de kurşunların isabet ettiği belirlendi.

Sokağa çıkma yasağının kaldırılması ardından esnaf işyerlerini açarak temizlik çalışması yaptı. DEDAŞ ekipleri de çatışmalarda hasar gören elektrik hatlarını onarmaya başladı. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de ilçenin önemli noktalarında zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: Ahmet Akkuş | DHA

    :

    :

    :

    :

    "Çatışmaların izleri ortaya çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete