Usta’nın öyküsü yalan çıktı

Belgeselinde 80 öncesi kızının kapısına yazdığı notu anlatan Erdoğan’ı dinleten Kılıçdaroğlu, “Yalan, kızı 1983 doğumlu” dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan’ın “Ustanın Hikâyesi” isimli belgeselde söylediği, ‘Büyük kızım Esra bir gece kapıya not yazmış, babacığım bir geceni de bize ayır’ şeklindeki sözlerini toplantıda dinletti. Erdoğan’ı eleştiren Kılıçdaroğlu, kızının 1980 değil 1983 doğumlu olduğunu belirterek Başbakan’ı yalan söylemekle suçladı.

Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetti: “17 Aralık’la ilgili fezlekeler gelmişti. Fellik fellik gizliyorlardı. Komisyon kurmak için uzun uzun beklediler. Nihayet kuruldu komisyon. Şimdi bir numara çektiler. Efendim sıralama yokmuş, her şey karmakarışıkmış fezlekeleri savcıya iade edelim. İstersen dünyanın ucuna gönder. O fezlekelere burada oturacağız adam gibi bakacağız. Nereye kadar gizleyeceksiniz bu fezlekeleri? Yolsuzluk yapanları korumak nedir arkadaşlar?

"SENİN ELLERİN KANLI"

Vatandaşın cebinden parayı çalacaksın ama TBMM’de iktidar partisinin vekilleri onu koruyacak. Bunu bizim kabul etmemiz mümkün değil. Şimdi fezlekeler görüşülmesin diye talimat veren kişi cumhurbaşkanı adayı... Oğlunu seviyorsan, kızını seviyorsan, Türkiye’yi seviyorsan, adam gibi gidip tatil yapmak istiyorsan, kimse kusura bakmasın, adam gibi tıpış tıpış gideceksin, oyunu kullanacaksın dedim. Vay efendim işte, Kılıçdaroğlu bana diktatör diyordu o da bunu söylüyor. Ben söylüyorum, ben de tıpış tıpış gidip oyumu kullanacağım. Senin diktatör olduğunu ben söylemiyorum sadece bütün dünya söylüyor. Senin ellerin kanlı, alnın kirli, ağzın kirli, senin geçmişin kirli. Bu seçim hukukun üstünlüğüne inananlarla inanmayanlar arasındaki bir seçimdir. Usta, hakkını vermek lazım, yalanın ustası. Yalancıdan cumhurbaşkanı adayı olmaz demiştim. Bir kişi kendi çocukları üzerinden bile yalan söylememeli. Şimdi küçük bir filmimiz olacak.

BAŞBAKAN’IN SESİ

“Ben de onlara hasretim ama verdiğimiz mücadele böyle bir mücadele vermeye zaman vermiyor. O zaman da mücadeleler daha zor sıkıntılı dönemler 80 öncesini bahsediyorum. Bir gece yatak odamızın kapısına bir pusula asmış babacığım bir geceni de bize ayır, duygulandım.”

Evet film bu kadar. 80 öncesinden bahsediyor. ‘Büyük kızım Esra bir gece kapıya not yazmış, babacığım bir geceni de bize ayır.’ 80 öncesinden söz ediyor. Büyük kızı Esra’nın doğum tarihi ne biliyor musunuz 14 Ekim 1983. Doğmadan üç yıl önce sıfır yaşında kapıya not yazmış. Eğer bir kişi çocuklarını yalana ortak ediyorsa, çocuklarının üzerinden kişisel kariyer oluşturuyorsa o ülkede o cumhurbaşkanı adayı olmaz. Utanır biraz. Eğer bir cumhurbaşkanı adayı oğluyla rüşvet pazarlığı yapıyorsa, “oğlum getirilen para az, söz verdikleri kadar getirecekler.

O parayı alma nasıl olsa kucağımıza oturacaklar” diyorsa o cumhurbaşkanı adayı olmaz, olmamalı.

"ŞANTAJ KESETİ NEDİR"

Zaman zaman şantaj kasetlerinden bahsetti. ‘Sayın Abdullah Gül için de şantaj kasetleri var’ dedi. Sayın Gül diyecek ki ne şantajı, kaseti kardeşim... Ne espri değil mi? Vatandaş soruyor. Saatiniz kaç? (Zafer Çağlayan’a) Önce jeton düşmüyor, sonra jeton düşüyor. “Sen bana nasıl saati sorarsın.” Şimdi bekliyorum bu şantaj kaseti nedir. Sayın Abdullah Gül’den yanıt bekliyorum.

Acaba bu kaset birilerinin elinde olduğu için mi sesini kesti, hiç konuşmuyor sayın Gül? Şahsen ben inanmıyorum, o zaman onu kullanan Recep Tayyip Erdoğan’a neden bir şey söylemiyor? Çünkü o makam farklı bir makam. O makam beni de temsil ediyor 76 milyonu temsil ediyor. O makamda oturan birisi şantajla korkutulamaz. Onun üzerine ben değil cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişi gitmeli.” (EDK)



    :

    :

    :

    :

    "Usta’nın öyküsü yalan çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ