Orhan Miroğlu: Sözlerimin arkasındayım

AKP'li Orhan Miroğlu: "PKK terör örgütü değildir" görüşü düşünce özgürlüğüdür; Tahir Elçi'ye yapılan hukuki değil!
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin “PKK terör örgütü değildir” görüşü nedeniyle gözaltına alınarak tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından aynı görüşü daha önce dile getirdiği için tartışma konusu olan AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

T24′e değerlendirmede bulunan Miroğlu, “Tahir Elçi benim hem kişisel olarak dost olduğum bir insan, hem de Musa Anter cinayetinde benim hâlâ avukatlığımı yapan bir insan. Tahir Elçi PKK şiddeti ve terörünü övüyormuş gibi bir sonuç çıkarmak hukuki bir anlayıştan kaynaklanmıyor, siyasi bir şeyden kaynaklanıyor” dedi.

Miroğlu, “Türkiye’de bir insanın “PKK terör örgütü değildir, PKK’nin bir siyasi programı var bunu harekete geçirmek istiyor” demesini ben şahsen düşünce özgürlüğü bağlamında değerlendiririm” ifadesini kullandı.

“Dün neyi savunduysam bugün de aynı şeyi savunuyorum” diyen Miroğlu, “PKK de IŞİD de dünyanın en acımasız terör yöntemlerini uygulayan iki örgüttür. Ama bu onların ortaya çıkış sebeplerini, dayandıkları sosyolojiyi tartışmamızı niçin devre dışı bıraksın” diye konuştu.

"GAZİNO KÜLTÜRÜNDEN GELEN İNSANLAR MUHATABIM OLMAZ"

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, CNN Türk’te Mehmet Aslan’ın iddialarına da çok sert cevap verdi. İşte o açıklamalar…

Tahir Elçi ile ilgili Bunu şimdi daha yeni politikaya girmiş Mehmet Aslan galiba dün CNN’de dile getirmiş. Bütün herkes bilsin bu insan benim muhatabım olamaz.

Niye olamaz; çünkü kimse kusura bakmasın böyle Gazino kültüründen filan gelen insanlarla ne PKK’yi ne Türkiye’nin herhangi bir siyasi sorununu tartışmam.

Ama MHP’nin entellektüel camiası eğer bu Mehmet Aslan’ın savunduğu fikirlerdeyse onlar suç duyurusunda bulunsun, gidelim Türk milliyetçiliğinin Türkiye’de Kürt meselesi söz konusu olduğunda çinde bulunduğu çıkmazı tarihi duruşmalarla anlatalım bu halka. Eğer bugün PKK varsa bunun en büyük müsebbibi inkarı hâlâ sürdürmeye devam eden hâlâ Kürt kimliğini tanımayan MHP’dir.

Miroğlu’nun tartışmaya konu olan açıklamaları neydi?

AKP’li Orhan Miroğlu, Ülke TV’de katıldığı bir programda “Şimdi PKK terörist bir örgüt mü? Hayır PKK terörist bir örgüt değildir. PKK kendi topraklarında belli bir siyasi programı hayata geçirmeye çalışan bir politik harekettir” demişti.

Kaynak: T24

    :

    :

    :

    :

    "Orhan Miroğlu: Sözlerimin arkasındayım" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete