AKP'ye Hollanda’da soruşturma

Hollanda, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Avrupa’daki Türkiye kökenli seçmenlere gönderilen mektupla ilgili soruşturma başlattı.
Hollanda Veri Koruma Kurumu CBP, AKP’nin seçmen adreslerini elde etmek için gizlilik yasalarını ihlal edip etmediğini inceleyecek.

Geçen hafta Davutoğlu imzasıyla başta Almanya ve Hollanda olmak üzere yurtdışındaki seçmenlere birer mektup gönderilmişti. Mektupta yurtdışındaki seçmenlerden 1 Kasım’da AKP’ye oy vermeleri istenmişti.

Kurum, aralarında çok sayıda Hollanda vatandaşının da bulunduğu Türkiyeli seçmenlerin adres bilgilerinin nasıl elde edildiğini araştıracak.

SOSYALİST PARTİ PARLEMONTYA TAŞIDI

Ana muhalefetteki Sosyalist Parti SP konuyu parlamento gündemine taşıdı. Hollanda’daki birçok Türkiyeli seçmen de gizlilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Hollanda yasalarına göre yargı kararı olmadan, kişinin kendi isteği dışında kişisel bilgilerinin paylaşımı yasak.

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre de bu bilgiler ancak yargı kararı varsa Türk makamları tarafından Adalet Bakanlığı, yabancı makamlar tarafından da Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla istenebiliyor.

Kaynak: BBC Tükçe

    :

    :

    :

    :

    "AKP'ye Hollanda’da soruşturma" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete