O Bakan'dan Özgecan ile ilgili açıklama gelmedi

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Tarsus’ta vahşice katledilmesinin ardından adeta tüm ülke ayağa kalktı.
 Mersin’de 14 Şubat etkinlikleri Özgecan için iptal edilirken futbolcular da sahaya Özgecan’ın resimlerinin olduğu formalarla çıkmaya karar verdiler.

BAKAN İSLAM’I NEREDE?

CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HDP lideri Demirtaş başta olmak üzere bir çok siyasetçi bu vahşeti kınayan mesajlar paylaştı.

Yaklaşık 48 saat geçmesine rağmen ses çıkmayan en çarpıcı isim ise AKP hükümetinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam oldu..İslam, kadına yönelik şiddetin adeta cehennem noktasına geldiği Türkiye’de bu vahşete hala ses çıkarmayan ‘kadın siyasetçi’ olarak adını hafızalara kazıdı.


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Gülsüm Kav, “Kadınların öldürülmesi doğal afet değildir. Sorumluları ve yetkilileri sürekli uyardık. Ama artık bu toplumun sabrı kalmadı. Sabır taşı çatladı. O bakan o koltuktan ininceye kadar sokaklardayız isyandayız” diyerek tepki gösterdi.

CHP MİLLETVEKİLİ MELDA ONUR

CHP Milletvekili Melda Onur ise  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşe Nur İslam’ın acilen istifa etmesi gerektiğini söyledi. Onur, “Bu İstiklal Caddesi’nin dili olsa da konuşsa. Meclis bu kadınların çığlıklarını duymuyor. Erkek siyasetçiler kadın cinayetlerini durdurmak için bir şey yapmıyor. Bakan İslam, o koltukta daha fazla duramaz. Hemen bugün istifa etmelidir” dedi.

 



    :

    :

    :

    :

    "O Bakan'dan Özgecan ile ilgili açıklama gelmedi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ