Kılıçdaroğlu'dan Mehmet Şimşek'e mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün seçim bildirgesini açıkladı ve ''Yaşanacak bir Türkiye'' sloganıyla ekonomi ağırlıklı vaatlerini sıraladı.
MEHMET ŞİMŞEK'E YANIT

"Hedeflerini gerçekleştirsin CHP'ye oy veririm" diyen Bakan Mehmet Şimşek'e CHP lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Bakanı CHP'ye bekliyoruz. Ancak bizim eğitimimizden geçip öyle hesap yapması lazım" dedi.

TÜRKİYE'DE KAYNAK VAR

"2003-2014, 12 yılda harcanan para, vergi gelirleri 1 buçuk trilyon dolar. İç borç 96 milyar dolar, Dış borç 273 milyar dolar, Özelleştirme geliri 52 milyar dolar, toplam harcanan para 1 trilyon 900 milyar dolar. Tam rakamı vereyim hatta. 1 trilyon 869 milyar dolar...

Bunlar gene şişirdiler demesinler..

79 yılda harcanan paradan çok daha büyük bir para son 12 yılda harcandı. Harcanan fazla para 1 trilyon 90 milyar dolar. 79 hükümetten daha fazla para harcamışlar. 12 yılda ne yapıldı?

Bir Atatürk ve Keban barajı mı yapıldı, İsdemir, Erdemi mi yapıldı? Hiçbir şey yapılmadı diye ucuz bir şeyin içine girmem. Elbette bir şey yapıldı. Ama 1 trilyon 90 milyar dolar liyakatli bir hükümetin elinde olsaydı Türkiye bilgi toplumunu yakalardı.

12 yılda siz bu parayı harcadınız. Üstelik 79 yılda yapılan bütün tesisleri de satarak bunu yaptınız. Şimdi dönüp bana diyor ki parayı nereden bulacaksın.

Türkiye onların düşündüğünden daha zengin bir ülke. Türkiye'de kaynak var, bütün mesele kaynağı yerinde kullanmak." 

"Parayı nereden bulacaksınız diyorlar... Siz 1 trilyon 90 milyar doları nasıl buldunuz? Demek ki para var. Kaynağı belirsiz 31 milyar dolar daha para kullanılmış üstelik.

Aile sigortası, emekliye 2 maaş ikramiye için parayı nereden bulacaksınız diyorlar. Vay efendim nereden bulacaksınız diyorlar. Türkiye'de para var. Sorun parayı nereden kullanacağınız. Bu rakamların hiçbirine Maliye Bakanı itiraz edemez. Çünkü onların açıkladığı rakamlar. Bu ülkede para var kaynak var."

DAVUTOĞLU İLE İKİ MEDENİ İNSAN GİBİ OTURUP TARTIŞALIM

"Türkiye'nin en iyi iktisatçıları, en iyi sosyologları ve en iyi uygulamacılarıyla çalıştık. Her kuruşun hesabını yaptık. Konut için 270 lira taksit belirledik. Bunu müteahhitlere de sorduk. Bu vaadin tutarlı olması için test ettik.

Çok iyi yapılabilir denildi. Kaynak sorunumuz yok. Eğer kaynak konusunda sayın Başbakan kuşkuya düşüyorsa bizim seçim bildirgemizle ilgili de kuşkuya düşüyorsa, hayali vaatler diyorsa, sayın Haksever de burada, oturalım beraber tartışalım.

İki medeni insan gibi konuşalım. Bizim projelerimiz mi daha tutarlı, onların projeleri mi daha tutarlı ortaya çıkar."

"Maliye bakanı çıkardığı kanundan habersiz. Kendi yaptığından haberi olmayan bir bakan CHP'ye üye olacaksa vay halimize. Borçlar silinecek evet. Borçların faizinin en az yüzde 80'ini sileceğiz. Vatandaşı hapse girmekten kurtaracağız.

Uygulanan faiz tefeci faizi. Ödenebilir bir faiz değil. Merkez Bankasını yüzde 7 faizine laf ediyorlar, ama bankaların uyguladığı yüzde 34 faize gelince susuyorlar. Bundan vatandaşı kurtaracağız. 800 bin vatandaş hapse girmekten kurtaracak."

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'dan Mehmet Şimşek'e mesaj" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ