Levent Gök: AKP seçimlere hile karıştıracak

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 7 Haziran seçimlerinde AKP'nin seçimlere hile karıştıracağını söyledi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 7 Haziran seçiminde AKP'nin İç Güvenlik Paketi ile sandığa hile karıştıracağını öne sürdü. Uluslararası kuruluşlara da seçimlerin izlenmesi  çağrısı yapan Gök, şöyle konuştu:

"SANDIKLAR VALİLERİN POLİSLERİN YÖNTEMLERİYLE..."

"Bütün uluslararası kuruluşlara sesleniyorum... Sandıklar, valilerin, polislerin bilinmeyen yöntemleriyle oyların değişeceği bir karanlık tabloya doğru sürüklenmek istenmektedir.

Daha seçim günü gelmeden bir AKP valisi, Kocaeli Vali Yardımcısı AKP adayına oy istiyor. İzmir Vali Yardımcısı, Birleşik Haziran Hareketi için 'AKP aleyhine çalışan örgüt' değerlendirmesinde bulunuyor.  

İÇ GÜVENLİK PAKETİNİ SEÇİMDEN ÖNCE ÇIKARMANIN AMACI...

Valilerin AKP adına siyasallaştığı, Emniyet'in siyasallaştığı bu  ortamda AKP'nin bu yasayı bir an önce çıkarma amacı budur. AKP, seçimden sonra gelecek iktidarın kendisinden hesap sormasından korkuyor...

Bu yüzden seçim güvenliğini, sonuçlarını etkileyerek kendilerini garanti altına almak istiyorlar. Valiler, polisler her şeyi yapacak. Sandık oylarını değiştirip, sandık yanına kimseyi yaklaştırmayacaklar.

Türkiye'de seçimin güvenliğini tehlikeye atmak için, AKP elinden geleni yapıyor. İç  Güvenlik Paketini de bunun için getiriyor. Ama biz pakete karşı  her türlü engellemeyi yapacağız."

"BİZE AKP'DEN RESMİ DAVET GELMEDİ"

Levent Gök, pakette uzlaşı için iktidarın, muhalefeti görüşmeye davet ettiği iddialarını da yalanladı.

Resmi bir davet almadıklarını söyleyen Gök, "bu konular öyle ulu orta, gazeteciler önünde davetlerle olmaz. Partilerin bir yönetim anlayışı vardır. Bizim kabul edeceğimiz anlamda bir talep, bir görüşme talebi bize ulaşmamıştır." dedi.

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Levent Gök: AKP seçimlere hile karıştıracak" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ