"Bu Cumhurbaşkanı çok alıngan"

Kitabında, köşe yazısında, Twitter mesajında, basın açıklamasında, sloganında ‘Erdoğan’ adı geçen herkes ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’le suçlanıyor.
Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkında adli işlem yapılanların sayısı, Şubat’ın sonu itibariyle 67’ye ulaştı.

PEKİ HANGİ MADDEYE DAYANDIRILIYOR ?

TCK’nın 299. maddesi şöyle;

Cumhurbaşkanına hakaret Madde 299 

(1)
Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

(2) Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır.

(3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır.


ESKİ AKP'Lİ FEYZİ İŞBAŞARAN'A TUTUKLAMA 8 Aralık 2014


Eski AKP’li milletvekili Feyzi İşbaşaran, Twitter’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgulamasının ardından tutuklandı. İşbaşaran’a ayrıca tehdit suçundan da yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 

16 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİNE TUTUKLAMA 24 Aralık 2014

Konya’da 16 yaşındaki çocuk, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla çıkarıldığı Konya 1. Sulh Ceza Hakimliğince “kuvvetli suç şüphesi olduğu” öne sürülerek tutuklandı. Hakim “vicdani kanaatin oluşmadığını” belirtti.

Konya Çocuk Suçlular Soruşturma Bürosu’nun yazısıyla gözaltına alınarak Konya 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen 16 yaşındaki lise 11. sınıf öğrencisi M.E.A. tutuklandı. 

AFİŞ ASANLARA HAKARET DAVASI 14 Ocak 2015

Halkın Türkiye Komünist Partisi'nin (HTKP) Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra başlattığı 'Diren Türkiye' kampanyası kapsamında hazırlanan afişleri Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde asanlara 'Cumhurbaşkanı'na görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla dava açıldı. 'Diren Türkiye' afişleri hakkında daha önce açılan soruşturmaya ise 'siyasi faaliyet' gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti.

AKROSTİŞLİ SAVUNMAYA HAPİS İSTEMİ 16 Ocak 2015
 


BirGün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Barış İnce’ye akrostişli savunması sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. İnce akrostişin hiciv olduğunu vurgulayarak, "Akrostişe dört buçuk yıl hapis istemek faşizmdir." dedi.

HARÇ PULU PARASI ŞİKAYETİNE SORUŞTURMA 5 Şubat 2015

İsviçre'ye gitmek üzere 29 Eylül 2014 tarihinde Atatürk Havalimanı'na giden B.İ., pasaport kontrolünü yapan polis memuru U.Ş.'nin harç pulu parası istemesi üzerine, Cumhurbaşkanı'na hakaret içeren sözler sarfettiği iddiasıyla mahkemelik oldu.

KESK YÜRÜYÜŞÜNE KATILANLARA TUTUKLAMA 5 Şubat 2015

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, KESK'in yolsuzluğa karşı düzenlediği yürüyüşe katılan 24 kişi hakkında "Kamu görevlilerine ve Cumhurbaşkanı'na hakaret" iddiasıyla soruşturma başlattı. 

DÜZCE'DE CUMHURBAŞKANI'NA HAKARETTEN  1 TUTUKLAMA 6 Şubat 2015

Düzce'de 25 yaşındaki S.B., önceki gece AKP il binasının zilini çalıp kapısını tekmeledikten sonra kendisine müdahale eden polislere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla tutuklandı.

ÖDP'Lİ ONUR KILIÇ'A TUTUKLAMA 12 Şubat 2015


ÖDP parti meclisi üyesi ve İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Onur Kılıç, Birleşik Haziran Hareketi’nin eğitim boykotu çağrısının arifesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeye alındı.

Kılıç, yakalanma şeklinin hukuk dışı olduğunu gerekçe göstererek ifade vermeyi reddetti.

Savcı Okan Bato ise Kılıç’ın ifadesini almaksızın emniyet evrakları üzerinde işlem yaptı ve “Cumhurbaşlanlığına hakaret” suçu işlendiğini öne sürerek “kuvvetli delil ve yoğun kasıt” nedeniyle Kılıç’ı tutuklanması istemiyle İzmir 5. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. Mahkeme, Kılıç’ın tutuklanmasına karar verdi. 

ONUR KILIÇ'IN TUTUKLANMASINI PROTESTO EDEN ÖĞRENCİYE TUTUKLAMA 14 Şubat 2015

Saraçlar Caddesi’nde toplanan Birleşik Haziran Hareketi Edirne Meclisi üyelerinin yaptığı eylemde üniversite ikinci sınıf öğrencisi Kadir Yavaş basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Onur Kılıç'ın tutuklanmasına neden olan sözleri okuduğu için Kadir Yavaş, savcılığın talimatıyla polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusu tamamlanan Yavaş, öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

BİRLEŞİK HAZİRAN'IN İKİ ÜYESİNE 'HAKARET' TUTUKLAMASI 14 Şubat 2015

Manisa’nın Akhisar ilçesinde de ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ gerekçesiyle iki kişi ifadeye çağrıldı. BHH üyesi olan ve isimlerinin Özgür Ergun ile Şafak Kurt olduğu belirtilen iki kişi ‘Hırsız katil Erdoğan’ sloganı atmaktan ifadeye davet edildi. 

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ'NE 2 TUTUKLAMA DAHA  16 Şubat 2015

BHH üyelerinden Onur Kılıç, Şafak Kurt ve Kadir Yavaş’ın Tayyip Erdoğan’a hakaret suçlamasıyla tutuklanmasının ardından 2 BHH üyesi daha gözaltına alındı.

GAZETECİ FATİH YAĞMUR VE ARZU YILDIZ İFADEYE ÇAĞRILDI  17 Şubat 2015

17 - 25 Aralık yolsuzluğunu haberleştiren Radikal Gazetesi muhabiri Fatih Yağmur ve gazeteci Arzu Yıldız, 17 Şubat 2015'te ifadeye çağrıldı.

BİRLEŞİK HAZİRAN VE ÖDP TUTUKLAMALARI  17 Şubat 2015

ÖDP ve Birleşik Haziran Hareketi üyesi Özgür Ergun, Salih Kara, Sıla Güven, Serdar Yazgan, İsmail Seyrek cumhurbaşkanına hakaretten gözaltına alındı. 

EKREM DUMANLI'YA TUTUKLAMA 20 Şubat 2015

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın avukatları tarafından 16 Şubat 2015’te yapılan “hakaret” suçlaması üzerine soruşturma başlatıldı.

GEBZE'DE HAKARET TUTUKLAMASI 17 Şubat 2015

Evi basılarak gözaltına alınan ve tutuklama istemi ile mahkemeye sevk edilen ÖDP'li Salih Kara, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

BİRGÜN GAZETESİ MANŞETİNE SORUŞTURMA 19 Şubat 2015


BirGün gazetesi’nin 17 Şubat 2015 tarihli nüshasında “Biz senin nefret ettiğin 35 milyonuz! Biz de işledik aynı suçu… Madem öyle bizi de alın! Çamura batırdığınız memleketi kurtarın” spotu ve “Katil ve Hırsız Erdoğan” manşeti ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE SORUŞTURMA 19 Şubat 2015

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencisi Ümmet Samet Kaya hakkında, sosyal medya üzerinden paylaştığı "hırsız, katil Erdoğan" yazan bir görsel nedeniyle, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

HDP MİLLETVEKİLİ FAYZAL SARYILDIZ'DAN TUTUKLAMALAR İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ 19 Şubat 2015

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde özellikle Özgürlük ve Dayanışma Partililere (ÖDP) yönelik “cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yürütülen gözaltı, yargılama ve tutuklama işlemlerini sordu.

CAN DÜNDAR'A SORUŞTURMA 20 Şubat 2015
 


Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması savcısıyken soruşturmadan el çektirilen Celal Kara ile röportajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Avukat Ahmet Özel dilekçesinde şikâyetçi olduğu röportajla yetinmeyerek Dündar’ın önceki yazılarında da amacının sadece haber yapmak olmadığını, Erdoğan’a karşı suçlayıcı bir tutum aldığını ileri sürdü.

11 BİRLEŞİK HAZİRAN ÜYESİ İFADEYE ÇAĞRILDI 23 Şubat 2015

23 Şubat Pazartesi ÖDP Mersin İl Başkanı Gürkan Dağdeviren'in de aralarında bulunduğu Birleşik Haziran üyesi 11 kişi polise ifade verdi.

İfade verenlerden 9 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Denetimli serbestlik kararı ile serbest kaldılar. Aynı gün Bolu'da bir kişi ifade vermeye çağrıldı.

EMEK PARTİSİ VE KOMİNİS PATİ ÜYELERİNE HAKARET DAVASI 23 Şubat 2015

23 Şubat Pazartesi ÖDP Mersin İl Başkanı Gürkan Dağdeviren'in de aralarında bulunduğu Birleşik Haziran üyesi 11 kişi polise ifade verdi. İfade verenlerden 9 kişi tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Denetimli serbestlik kararı ile serbest kaldılar. Aynı gün Bolu'da bir kişi ifade vermeye çağrıldı.

"HIRSIZ KATİL ERDOĞAN" AÇIKLAMASINA GÖZALTI 24 Şubat 2015

Tokat'ta sosyal medya üzerinden Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen iki kişi gözaltına alındı. Savcılığa ifade vermeye giden BHH Tokat Yürütme Kurulu ve Komünist Parti üyesi Cem Kılınç, adliyeye sevk edilmesinin ardından mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

BİR LİSE ÖĞRENCİSİNE DAHA GÖZALTI 25 Şubat 2015

Tokat’ta Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi liseli Sude Sıla Kuzu, sosyal medyada yazdığı bir iletiden dolayı gözaltına alındı. Lise öğrencisinin gözaltına alınma nedeni ise “devlet büyüklerine hakaret” olduğu belirtildi.

13 YAŞINDAKİ ÇOCUK HAKARETTEN İFADE VERDİ 28 Şubat 2015

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi U.R.E., Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Facebook üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. Savcılık, öğrencinin ifadesini aldıktan sonra Balıkesir Devlet Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Servisi’nden rapor isteyerek serbest bıraktı.
 


KAYNAĞA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

    :

    :

    :

    :

    ""Bu Cumhurbaşkanı çok alıngan"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ